Beszállítók Európai tengerek szelét változtatná árammá a GE

Európai tengerek szelét változtatná árammá a GE

MTI | 2016.04.14 14:34

Európai tengerek szelét változtatná árammá a GE

Német, lengyel és román tengerparti szélerőműpark-beruházások iránt érdeklődik az energiaipari óriás.

- Az energiatermelés szénmentesítésére törekvő német fejlesztési programok miatt gyakorlatilag már alig van kereslet hagyományos erőmű-technológia iránt - mutatott rá Carlos Haertel, a General Electric Németországért és Ausztriáért felelős igazgatója. Megjegyezte, hogy növekszik viszont a kereslet a szél- és napenergia által termelt elektromos áram előállítását, szállítását és az energiaelosztó- hálózatba való táplálását vezérlő energetikai informatikai rendszerek iránt, amiből a GE széles termékportfólióval rendelkezik.

- Nagyon fontosak számunkra a német tengerparti szélerőműpark-fejlesztések - jelentette ki az igazgató. Érdekesek lehetnek még számukra emellett a kelet-európai és balkáni szélerőműpark-beruházások is, elsősorban Lengyelországban és Romániában.

A GE tavaly novemberben zárta le az Alstom energetikai érdekeltségének az akvizícióját, amit 18 hónappal korábban jelentett be.

A GE megújuló energiaforrás üzletága tavaly a konszern teljes forgalmának 5 százalékát adta, 6,3 milliárd dollárt, kevesebbet a 2014-es 6,4 milliárd dollárnál. A GE teljes forgalmának 14 százalékát Európában termeli ki.

A General Electric piaci részesedés alapján a világ harmadik legnagyobb szélturbina gyártója a dán Vestas és a kínai Goldwind mögött.

Kiemelt Partnereink