Beszállítók Európába jöhet a Volkswagen amerikai partnere

Európába jöhet a Volkswagen amerikai partnere

autopro.hu/P.B. | 2021.05.18 09:18

Európába jöhet a Volkswagen amerikai partnere

Fotó: Volkswagen

Az amerikai akkumulátorgyártó-specialista azt tervezi, hogy Németországban, Salzgitterben gyártja majd a Volkswagen számára kifejlesztett szilárdtest akkumulátorait. A gyárnak jelenleg egy gigawattóra a kapacitása, ez a sikeres projekt esetében 21 gigawattórára bővíthető.

Hirdetés

A két vállalat megállapodása szerint az idei évben jelentik be, hogy a Volkswagen és a QuantumScape által közösen fejlesztett akkumulátorokat és cellákat hol fogják gyártani. Most úgy tűnik, hogy a Volkswagen akkugyára, Salzgitter lehet a befutó.

A Volkswagen ugyanakkor partnere bejelentése ellenére úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen szintű technológia Németországban csak állami támogatással működhet. Hozzátették, hogy a végső döntés az idei én negyedik negyedévében születhet meg a kérdésben.

Szilárdtest akkumulátorokat akarnak gyártani, minél gyorsabban

A QuantumScape közleménye szerint a vállalat célja, hogy minél előbb a piacra dobhasson egy szilárd test lítiumos akkumulátort. Jagdeep Singh, a cég vezérigazgatója hozzátette, hogy a Volkswagennel való együttműködés lehetőséget teremt a QuantumScape számára a technológia tömeggyártására.

A QuantumScape első (pontosabban nulladik) gyárát az Egyesült Államokban, San Joséban építi, ezt még februárban jelentette be, pár héttel azelőtt, hogy a Volkswagennel való közös munka nyilvánossá és hivatalossá vált volna – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink