Beszállítók Erősen kezdte az évet az ABB

Erősen kezdte az évet az ABB

MTI | 2023.04.27 12:19

Erősen kezdte az évet az ABB

Fotó: Facebook/ABBMagyarorszag

Növekvő árbevétellel és javuló működési eredménnyel zárta az első negyedévet a svájci ABB, az ipari digitális technológiák területén vezető globális vállalat - derült ki a cég első negyedéves eredményeiből.

Az első negyedévben erős volt a vállalat ügyfeleinek aktivitása. Az ABB a tavalyi évi nagyon magas szint ellenére 1 százalékkal növelte a rendelésállományt.

Az ABB első negyedéves árbevétele 13 százalékkal, 7,859 milliárd dollárra nőtt éves összevetésben, működési eredménye 1,198 milliárd dollárra javult az előző év azonos időszakában elért 857 millió dollárról.

A működési EBITA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény) 28 százalékkal, 1,277 milliárd dollárra javult, a haszonkulcs pedig 200 bázisponttal, 16,3 százalékra emelkedett. A vállalat adózott eredménye 1,036 milliárd dollárra nőtt az előző év első három hónapjában jegyzett 604 millió dollárról.

Az erős üzemi teljesítmény mellett a nettó eredményt a mintegy 200 millió dolláros nettó pozitív adóhatás is támogatta, amely a korábbi évek adóügyeinek kedvező rendezéséből adódott, főként az Energetikai Hálózatok üzletág-eladásához kapcsolódóan.

A vállalat pénzforgalma a tavalyi évhez képest 855 millió dollárral javult, várakozásaival összhangban. A 282 millió dolláros üzemi tevékenységből származó cash flow erős volt az első negyedévben, ami szilárd alap az idei év várhatóan jó pénzforgalmi és készpénztermelési teljesítményéhez.

Többet érnének el az idén

„Az ABB erősen kezdte az évet, a legtöbb mutató - köztük a pénzforgalom is -, pozitívan alakult. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy megemeljük 2023-as célkitűzéseinket" - kommentálta az eredményeket Björn Rosengren vezérigazgató.

Az ABB a 2023-as teljes évre vonatkozóan a jelenlegi piaci bizonytalanság ellenére legalább 10 százalékos árbevétel-növekedésre számít (összehasonlító alapon).

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink