Beszállítók Egy hálózatba kapcsolja gyárait a ZF

Egy hálózatba kapcsolja gyárait a ZF

autopro.hu/V.M. | 2021.12.17 16:20

Egy hálózatba kapcsolja gyárait a ZF

Fotó: ZF Press

A német autóipari beszállító egy átfogó digitalizációs stratégia keretében az egész globális gyárhálózatát egy felhőalapú hálózatba kapcsolja. A vállalat nagy potenciált lát a digitalizációban, amiről René Deist, digitális vezető nemrég osztotta meg nézeteit.

Hirdetés

„Ma közel minden tevékenységnek részese szoftver, és a digitális szolgáltatások hozzáadása javítja a vásárlói élményt” – vélekedik Deist, aki szerint a digitalizáció számos hasznos megoldást nyújt az autóiparnak. Ezek között van az integrált kereslet- és kapacitástervezés, a megelőző karbantartás, a nagyobb termelékenység, valamint a klímavédelmi problémák kezelése.

A ZF a termékeit, a termelését és az ellátási láncát egyaránt digitalizálja. Ennek a folyamatnak része a világszerte működő kétszáz üzemének felhőhöz csatlakoztatása is.

Globális léptékben és közösen kell gondolkodni

„Adatot kell gyűjtenünk, ha meg akarjuk érteni, hogy hogyan változtathatjuk meg a gyártásunkat, hogy optimalizáljuk azt és fokozzuk termelésünk hatékonyságát” – mondta el Deist az Automotive Manufacturing Solutions egy nemrég tartott konferenciáján.

Deist aláhúzta, hogy a digitalizációban globálisan kell gondolkodni, az átalakulás kiterjesztésében pedig kulcsszerepet kap a felhő, amivel a ZF, termelői és ellátási láncának globális hálózatait tervezi összekapcsolni.

A részlegvezető egyúttal az együttműködések fontosságát is hangsúlyozta. Itt megemlítette a vállalat Microsofttal meglévő partnerségét, illetve az európai Catena-X konzorciumot is, ami vélekedése szerint sok lehetőséget tartogat. Az adatcserét szolgáló platform tagjai között van a BMW, a Daimler, a VW és maga a ZF is.

„Ez egy ipari konzorcium olyan vállalatokkal, amik felismerték, hogy sok megoldásra váró közös problémánk van” – fogalmazott Deist.

Mindenki nyerhet

Deist rámutatott, hogy a mesterséges intelligencia és a digitális hálózatok által nagy mennyiségű adat nyerhető, amit aztán az OEM-ek és beszállítóik a megrendelések és a termelés összehangolására használhatnak.

Deist továbbá a klímavédelem kérdését is érintette. Úgy véli, hogy a digitalizáció kínálja a legjobb megoldást a klímaváltozás elleni küzdelemben és a karbonsemleges termelés eléréséhez, mivel a leghatékonyabban általa azonosíthatóak be a veszteségek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink