Beszállítók Chipgyártóval teszi hatékonyabbá akkuit az LG

Chipgyártóval teszi hatékonyabbá akkuit az LG

autopro.hu/P.B. | 2024.03.12 17:19

Chipgyártóval teszi hatékonyabbá akkuit az LG

Fotó: LG Chem

Az LG Energy Solution együttműködést tervez a chipgyártó Qualcomm-mal az akkumulátorkezelő rendszerek diagnosztikai megoldásainak fejlesztése érdekében. A gyártó ezzel az elektromos járművek akkumulátorainak élettartamát kívánja meghosszabbítani.

Az együttműködés lényege abban állna, hogy az LG Energy Solution akkumulátor-diagnosztikai szoftverét egyesítik a Qualcomm Snapdragon Digital Chassis platformjának bizonyos funkcióival. Az LGES sajtóközleménye szerint ez a számítástechnológiai teljesítmény több mint nyolcvanszoros növekedésével jár együtt, ezzel tovább növelve a mesterséges intelligencia használatának lehetőségét. Az így létrejött akkumulátormenedzsmenti megoldást az ügyfeleknek, köztük a globális autógyártóknak fogják kínálni.

A partnerek nem határoztak meg időhorizontot a sorozatgyártásra vonatkozóan, és a partnerség létrejöttének folyamata sem zárult le.

Az LG Energy Solution hangsúlyozza, hogy az akkumulátorkezelés terén szerzett sokéves tapasztalatával kíván hozzájárulni az együttműködéshez. Ez körülbelül 100 ezer elektromos jármű ellenőrzött adatait, több mint 10 ezer akkumulátor empirikus adatait és körülbelül 7 ezer akkumulátormenedzsmenthez tartozó szabadalmat jelent.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink