Beszállítók Bővíti akkugyártási kapacitását a Webasto

Bővíti akkugyártási kapacitását a Webasto

autopro.hu/P.B. | 2024.05.23 09:19

Bővíti akkugyártási kapacitását a Webasto

Fotó: Webasto Pressroom

A Webasto bővíti akkumulátor-gyártó létesítményét a dél-koreai Dangjin városában. A bővítés lehetővé teszi a cégszámára, hogy 2025-től évente összesen 300 ezer akkumulátorcsomagot gyártson elektromos járművekhez a 2022-ben megnyílt üzemben.

Hirdetés

A Webasto a Danjingban található üzemét több mint 15 ezer négyzetméter gyártó- és raktárterületettel bővítették, ami évi 100 ezer akkumulátor további gyártási kapacitását biztosítja. Ezzel a telephely 2025-től évi 300 ezer akkumulátorcsomag teljes gyártási kapacitásával fog rendelkezni.

Az akkumulátorcsomagokat dél-koreai ügyfeleknek szállítja a cég: a gyár 2022-es felépítése és megnyitása a Hyundai-Kia több, teljesen elektromos tömegű személygépkocsi-modell akkumulátorrendszereinek szállítására vonatkozó megrendelése alapján történt. A telephely a németországi Schierlingben található akkumulátorgyártó üzem mintájára készült, amelyet 2019-ben nyitottak meg – írja az eelctrive.com

Marcel Bartling, a Webasto globális villamosítási üzletágának vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ez a terjeszkedés jól mutatja ügyfeleinkkel való kiváló együttműködésünket, és megerősítette a Dangjin pozícióját.”

A Webasto Korea céget 1987-ben alapítottak egy helyi vegyesvállalati partnerrel. Kezdetben napfénytetők gyártásával foglalkozott a cég, ami azóta állófűtéssel és akkumulátoros megoldásokkal bővült.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink