Beszállítók Bemutatkozott az NNG új ügyvezetője

Bemutatkozott az NNG új ügyvezetője

Biró Csongor | 2016.04.14 08:11

Bemutatkozott az NNG új ügyvezetője

Márciusban igazolt új ügyvezetőt a budapesti székhelyű, navigációs szoftvereket gyártó NNG Kft-t. Az angol származású Giles Shrimpton az internet-alapú autóipari szoftverek felé forduló vállalatot intenzív növekedési szakasz küszöbén veszi át.

Ahogy a sajtótájékoztatón fogalmaztak, az NNG-nél véget ért a tinédzser korszak. Nyolc hónapon át keresték a világban a megfelelő ügyvezetőt, végül a globális piaci terjeszkedésben és üzletfejlesztésben jártas ügyvezető igazgatót szerződtettek.

Giles Shrimpton kérdésünkre megerősítette, hogy a cég központja és fejlesztői bázisa továbbra is Magyarországon marad. A kapcsolatba épített autók megkövetelik az online, élő szolgáltatásokat (közlekedési helyzet, változó környezet), ezekkel az igényekkel az NNG képes lépést tartania. Ha a navigációs terméket nézzük, az NNG jó pozícióban van, de ha az autonóm vezetési lehetőségeket nézzük, az NNG készen áll arra, hogy ebből a fejlődéséből kivegye a részét.

Giles Shrimpton elmondta, hogy új piacokra lép be a vállalat, Dél-Amerikában és Kínában is terjeszkedik. Bár a navigációs piacon marad az NNG Tier-2-es beszállító, de új termékcsoportokban gondolkodnak. Ezekről az új termékekről nem árult el túl sokat az ügyvezető, de azt megtudtuk, hogy autóipari szoftverekről van szó, amely hálózatba kapcsolt, illetve az önvezető autózást szolgálják majd ki. Hogy ezeket mikor láthatjuk kész autókban, az ügyvezető azt mondta, 2020 környékén.

Giles Shrimpton ügyvezető igazgató

A sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva Giles Shrimpton elmondta nem érzi úgy, hogy a Google és a nagy IT-gyártók rontanák az üzletüket, sőt, a versenyhelyzet további fejlesztésekre késztetik őket.

Szombathelyi Péter eddigi megbízott ügyvezető elmondta, hogy a cég tavaly teljesítette a tervét, 20 százalék fölötti árbevétel- és 20 százalék fölötti eredménynövekedést ért el. Giles Shrimpton az idei kilátásokról elmondta kétszámjegyű növekedést vár, a tervek szerint az év végén veszik fel ezredik munkavállalójukat. Idén mintegy 150 dolgozóval nő a vállalat, a létszám 2016 végére eléri az 1000 dolgozót, idén 150 dolgozót vesznek fel. Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz az utánpótlás, az NNG első embere elmondta, ezért is nyitottak fejlesztési irodát Szegeden, hogy az ottani tehetséges diákokat megcélozzák. - Nem könnyű megfelelően képzett szakembereket találni, de a növekedési ütemünket fenntartjuk.

Az NNG 11 év alatt garázscégből mintegy ezerfős vállalattá nőtt. Portfóliója is bővült, ma már nem csak navigációt, hanem komplex szolgáltatásokat is kínál partnereinek. A cég a következő időszak egyik legnagyobb üzleti lehetőségét az internetre kapcsolódó autókban látja: egyes becslések szerint 5 éven belül az új autók 90 százaléka rendelkezik majd online kapcsolattal.

Amint az már korábban is megírtuk Giles Shrimpton szoftverfejlesztő mérnökként kezdte pályafutását, majd felsővezetői pozíciókat töltött be a Philipsnél, a Valeo Lightingnál, a Siemensnél és az autóipari navigációs szoftvereket fejlesztő Tom Tom-nál. Utóbbinál a kínai üzletágat vezette nagy sikerrel. Ebben az iparágban 25 évet töltött el.

Kiemelt Partnereink