Beszállítók Bemutatkozott a Siemens autonóm töltési rendszere

Bemutatkozott a Siemens autonóm töltési rendszere

autopro.hu/P.B. | 2021.09.10 06:18

Bemutatkozott a Siemens autonóm töltési rendszere

Fotó: Siemens

A Siemens teljesen autonóm töltést kínál a személyautóktól a teherautókig minden szegmensben. A gyártók főleg a fogyatékkal élők esetében és a nagyon nagy töltési igénnyel rendelkező teherautókat illetően látnak potenciált a termékben.

Hirdetés

A Siemens autonóm töltőjének prototípusa 300 kilowattos töltési kapacitással rendelkezik, azonban a vállalat ígérete szerint bővíteni fogják a kapacitást egészen egy megawattig. Ez már egy olyan szint, amihez túl nehéz kábelekre lenne szükség, olyanokra, amiket nem tudnak magukkal hordani a sofőrök, ezért például a vezetési szünetben sem tudnák tölteni az ilyen elektromos kamionokat a vezetők.

Egy olyan robot már elkészült, amit a Siemens és az Einride AB közösen tesztelnek – ennek keretében egy autonóm teherautót is feltöltöttek az autonóm töltővel – ilyenre korábban még nem volt példa a világon.

Megkönnyíti a mozgássérültek életét

A nehéz tehergépjárművek töltése mellett a Siemens szerint a fogyatékkal élők számára is remek lehetőséget kínál az autonóm töltő, sőt, a jövőben az autonóm járművek töltésére is jó megoldást kínál a termék.

Raul Krauthausen mozgássérülteket segítő aktivista a Siemens töltőjének bemutatásán elmondta, hogy egy olyan világról álmodik, amiben mindenki egyenlő módon férhet hozzá a mobilitáshoz. Szerinte az ilyen megoldásoknak, és egyáltalán az okos városoknak normává kell válniuk.

A Siemens az autonóm töltőjével tovább bővíti a portfólióját a töltők területén, hiszen korábban már töltőoszlopokat és az otthoni töltést segítő megoldásokat is kidolgozott – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink