Beszállítók Az LG elektródokkal támogatja meg a Teslát

Az LG elektródokkal támogatja meg a Teslát

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.24 06:23

Az LG elektródokkal támogatja meg a Teslát

Fotó: Tesla

A Tesla a jelek szerint az LG Energy Solutiontól akar nagy mennyiségben elektródákat beszerezni saját akkumulátorcelláihoz. A koreai média jelentése szerint a Tesla és az LG azt tervezi, hogy 2024 második felében mintegy 4,1 milliárd eurónak megfelelő összegű szállítási szerződést ír alá.

A The Korea Economic Daily szerint az elektródák szállítása a Teslának 2025-ben kezdődik, és 6-7 évig tart majd. A megállapodott mennyiség évente körülbelül 1,3-1,4 millió elektromos autó akkumulátorához lesz elegendő. A Korea Economic Daily úgy értelmezi az állítólagos megrendelést, hogy a Tesla saját akkumulátorok gyártásával halad előre, mivel a megrendelés tárgya egy cellakomponens, és nem kész akkumulátorcellák.

A Tesla köztudottan több beszerzési csatornát is követ az akkumulátor-stratégiájában. Egyrészt a gyártó hagyományosan különböző beszállítóktól – köztük az LG Energy Solutiontől, a CATL-től és a BYD-től – szerzi be az akkumulátorcellákat. A leghosszabb és legszorosabb együttműködés köztudottan a Panasonic-kal áll fenn: A Tesla és a japán akkumulátorgyártó közösen tart fenn egy gyárat Nevadában – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink