Beszállítók Az Infineon jól járt a chiphiánnyal

Az Infineon jól járt a chiphiánnyal

autopro.hu/P.B. | 2021.11.12 10:19

Az Infineon jól járt a chiphiánnyal

Fotó: Infineon

A félvezetők iránti hatalmas keresletnek köszönhetően az Infineon az elmúlt – szeptember végén befejeződő - pénzügyi évben megháromszorozta profitját az előző évhez képest, és a vállalat bizakodó a jövőt illetően is.

A globális chiphiány nem minden vállalat számára jelent hátrányt. A chipgyártók értelemszerűen jól járnak a magas kereslettel, bár a kapacitásukat már nem tudják növelni, így nem tudnak annyi félvezetőt előállítani, mint amennyit felvenne a piac.

A német chipgyártó, az Infineon megháromszorozta a nyereségét a mögöttünk hagyott, szeptemberben véget érő üzleti évében. A jó hírek nyomán a tőzsdén is elindult felfelé a cég, és 3,5 százalékkal növekedett a részvényeinek ára.

Remek kilátások

Az Infineon eredménye jobb, mint amit előzetesen a szakértők vártak, ez főleg annak köszönhető, hogy a negyedik negyedévben a többihez képest is nagyon erős időszakot zárt a cég. Reinhard Ploss vezérigazgató szerint a vállalat erősebb, mint valaha, és a chiphiány elhúzódása miatt 2022-ben is jó évre számít a cég szempontjából.

A vállalat számára a járműipari megrendelők jelentik a legnagyobb bevételt, és ebben a szegmensben további növekedésre számítanak a cégnél. Ennek a részlegnek a bevétele egyébként az összesítettnél is nagyobb arányban, 29 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Minden szinten növekedés

A jó eredmények hatással voltak a cég osztalékára is, ami a vártnál nagyobb lesz. Az Infineon emellett a munkatársainak számát is növelni tudta mintegy 3600 fővel, így 50.288 embert foglalkoztat már cég.

Az egész évet tekintve a német tőzsde (a DAX) egyik legnagyobb nyertese a vállalat, mely részvényeinek ára tavaly októberhez képest 35 százalékkal nőtt – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink