Beszállítók Az autógyártók megtorpanása lassításra kényszeríti a Kirchhoffot

Az autógyártók megtorpanása lassításra kényszeríti a Kirchhoffot

autopro.hu | 2020.03.23 08:19

Az autógyártók megtorpanása lassításra kényszeríti a Kirchhoffot

Fotó: Kirchhoff Group

A Kirchhoff Automotive a legtöbb világszerte található gyárában visszaszorítja a termelést. Az autógyártó üzemek fokozatosan felhagynak a termeléssel, így a Kirchhoff Automotive termékeit már nem tudják befogadni.

Általánosságban elmondható, hogy a késztermékek nagyobb mennyiségű raktárkészleten tárolása nem lehetséges, mivel a Kirchhoff Automotive viszonylag nagyméretű alváz, illetve karosszéria szerelvényeket gyárt. Ennek következtében a Kirchhoff Automotive termelése is közvetlenül érintett a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. „A megrendelőinktől bejövő megbízások természetesen erős csökkenést mutatnak, de az is tény, hogy az autókereskedők a „lezárás” miatt Európa-szerte érintettek az ügyben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg egy személygépjármű sem szállítható le a vásárlóknak” - nyilatkozta J. Wolfgang Kirchhoff, a Kirchhoff Automotive menedzsment bizottságának elnöke.

A kínai piac újra növekedést mutat

Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, mely területek lesznek leállítva a különböző üzemekben, azonban az iserlohn-i üzemben bizonyos termelési területek, ahol az autóalkatrészeket a tengerentúli (Egyesült Államok, Kína stb.) piacokra gyártják, továbbra is működni fognak. Ennek az oka pedig az, hogy a német gyártók Kínában újra növelni kezdték a termelés mértékét és ezáltal az Iserlohn-ból érkező termékekre ismét igény van.

„Csökkenésre számítunk idén az értékesítési mutatókat illetően a világ mindhárom fő piacán. Azonban ez időbeli eltolódással fog megtörténni. Míg Kína újra fellendülni látszik, addig Európa leszállóágban van és ezt Észak-Amerika követni fogja”, mondta el J. Wolfgang Kirchhoff.

Az esztergomi gyárban felkészültek

Mint ahogy a többi üzemében, úgy a Kirchhoff Automotive esztergomi gyárában is időben megtörténtek azon óvintézkedések, amelyek a munkavállalók egészségét és a vírus terjedésének mérséklését hivatottak szolgálni. Amint a helyzet komolyra fordult, bevezették a testhőmérséklet mérését az üzem területére való belépés előtt, naponta két db arcmaszkot biztosítottak minden munkavállalójuk számára. Hetekkel ezelőtt kikerültek a mosdókba és a gyár több területére is a virocid készítmények, illetve a vezetőség kérte ezen időszakra a munkatársaiktól az összes olyan üdvözlési forma mellőzését, amelyhez fizikai kontaktus szükséges.

„A vírusveszély miatt a piacon folyamatosan változik a helyzet, ami óhatatlanul a mi termelésünkben is változást fog hozni. A vállalat vezetősége folyamatosan dolgozik a következő nehéz időszak működésének kialakításán. A fontosabb lépésekről munkavállalóinkat folyamatosan tájékoztatjuk” – tudtuk meg a Kirchhoff Automotive magyarországi üzemének ügyvezető igazgatóitól, Méri Szilárdtól és Körtvélyessy Gézától

Kiemelt Partnereink