Beszállítók Adatmegosztó platformot épít a Hewlett Packard és a Continental

Adatmegosztó platformot épít a Hewlett Packard és a Continental

autopro.hu/H.J. | 2019.03.16 09:10

Adatmegosztó platformot épít a Hewlett Packard és a Continental

Gépjárműadatok megosztására és harmadik félnek történő eladására alkalmas blokklánc-alapú platformot fejlesztene a gyártók számára a Hewlett Packard és a Continental.

Hirdetés

A vállalatok szerint az adatmegosztás olyan új szolgáltatások létrehozásában segíthet, melyeknek szerepük van a járművezető biztonságának és kényelmének a fejlesztésében. Emellett a gyártókat is segíti adataik értékesítésében. A platform a blockchain technológián alapul, ezzel nagyfokú adatszuverenitást, biztonságot, átláthatóságot és hatékonyságot biztosít a járműadatok megosztása során felmerülő akadályok leküzdéséhez. A szolgáltatás már 2019-ben elindulhat.

A HP közleménye az önvezető járművek kapcsán kiemelte, milyen kulcsfontosságú az autóipari márkák termékei között történő adatmegosztás, ha olyan asszisztens szolgáltatásokat szeretnének biztosítani, mint például a valós idejű közlekedési figyelmeztetések vagy a rendelkezésre álló parkolóhelyekről való értesítések.

Az adatok monetizációs platformja lehetővé teszi az autógyártók és más partnerek számára, hogy egymás adatait beolvassák, de az adatokkal való kereskedelemhez már felsőbb engedély szükséges. Ehhez a platform egy úgynevezett beleegyezés-kezelő rendszert is biztosít. A két vállalat emellett további szolgáltatásokat is ígér, melyek az adatkereskedelmet és adatintegrációt segítik elő.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink