Beszállítók A Samsung SDI és az LG is nagyot lépett előre az akkugyártásban

A Samsung SDI és az LG is nagyot lépett előre az akkugyártásban

autopro.hu/P.B. | 2021.07.16 17:22

A Samsung SDI és az LG is nagyot lépett előre az akkugyártásban

Fotó: LG Chem

A korábbi akkumulátoroknál hatékonyabb, és nagyobb teljesítményt ígérő 4680-as cellákat kiváltképp a Tesla szeretné használni a jövőben az autóiban. Mivel komoly leendő piacról van szó, többen is megcélozták az ilyen cellák gyártását, és két koreai vállalat is sikerrel járt.

Az LG Energy Solutions és a Samsung SDI is előállt a maga 4680-as cellájával. A hengeres mintákon jelenleg mindkét vállalat számos tesztet végez, amennyiben pedig megfelelően találtatnak a cellák, mindketten abban bízhatnak, hogy a Teslától kapnak nagyobb megrendelést.

A tervei szerint a Tesla saját részére gyártani is fog 4680-as cellákat Grünheidében, ám minden bizonnyal külső partnerektől is kell vásárolnia ilyen akkumulátorcellákat a gyártónak – az egyik potenciális beszállító a Panasonic lehet mely vállalat már a prototípusát is legyártotta a 4680-as celláinak.

Az LG Energy Solutions a bejelentése szerint 2023-ban kezdi meg a cellák gyártását, amire a megrendelések függvényében az Egyesült Államokban vagy Európában kerülhet sor. A Samsung SDI esetében még nem ismerni részleteket.

Nem megalapozatlan a koreai cégek reménye

Koreai iparági források szerint a Samsung SDI könnyen válhat a Tesla újabb akkumulátor-beszállítójává - a Panasonic, az LGES és a CATL mellett, miután a CATL nem gyárt kerek, hengeres cellákat, viszont a Tesla a standard modellektől eltekintve az ilyen cellákra támaszkodik. Ezenkívül a Samsung SDI egy akkumulátorgyárat tervez az Egyesült Államokban, és onnan 4680 cellával látná el a Tesla fremonti és austini üzemeit.

A Samsing SDI-vel szemben az LG Energy Solutions már most is a Tesla beszállítója, 2170-es cellákat szállít a Model 3 és a Model Y összkerekes változatainak akkuihoz – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink