Beszállítók A nyomatékváltókra fogad a Valeo

A nyomatékváltókra fogad a Valeo

autopro.hu/B.B. | 2017.12.04 06:30

A nyomatékváltókra fogad a Valeo

A beszállító ez év elején állapodott meg dél-koreai partnerével egy közös vállalat indításáról, a hatósági engedélyek birtokában így hamarosan megkezdi működését a Valeo-Kapec. A cég első embere jóval magasabb forgalommal és profittal számol.

2017. február hatodikán egyezett meg a Valeo és a dél-koreai PHC-csoport, hogy közös vállalatot indít. A már évek óta együttműködő felek joint venture-e hamarosan megkezdi működését, írja az Automobilwoche.

A Valeo-Kapec, mely háromezernél is több alkalmazottat foglalkoztat majd, a Valeo irányítása alatt áll majd. A közös vállalat célja, hogy piacvezető legyen az automata és CVT nyomatékváltó-konverter gyártásában.

A francia beszállító már az első évben egymilliárd eurós forgalommal számol az új vállalat esetében, a Valeo első embere, Jacques Aschenbroich szerint a forgalom várhatóan megkétszereződik majd a mostani, félmilliárd eurós értékhez képest. Ezt segítheti a francia és a dél-koreai cég beszerzésének, termelésének és kutatás-fejlesztésének összehangolása, a szinergiák kiaknázása.

Kiemelt Partnereink