Beszállítók A JCB is beszállt a lélegeztetőgép-gyártásba

A JCB is beszállt a lélegeztetőgép-gyártásba

autopro.hu/P.B. | 2020.04.06 08:23

A JCB is beszállt a lélegeztetőgép-gyártásba

Fotó: JCB

Boris Johnson brit miniszterelnök felhívását követve a JCB is csatlakozott a koronavírus elleni küzdelemhez azzal, hogy egészségügyi felszereléseket kezdett gyártani.

Hirdetés

Az első prototípusa már el is készült a JCB és a Dyson együttműködésében gyártott lélegeztetőgépnek. Az eszköz elkészítése nagyjából egy hétbe telt, hogy megfelelhessen minden orvosi előírásnak.

A kormányzat már 10 ezer lélegeztetőgépet rendelt a porszívógyártásról ismert Dysontól a koronavírus-járvány kitörése óta. A lélegeztetőgépek kulcsszerepet játszanak a járvány elleni védekezésben, hiszen a súlyosabb állapotba került fertőzöttek légzését segíteni kell. A járvány kitörésekor a brit egészségügy arra figyelmeztette a kormányt, hogy nem áll rendelkezésre elég lélegeztetőgép Nagy-Britanniában az összes várható koronavírusos beteg kezeléséhez.

Autóipari szereplők is segítenek

Nagy-Britanniában számos nagyvállalat segít a koronavírus elleni harcban, a cégek létre is hoztak egy konzorciumot, aminek a Dyson és a JCB mellett tagja például a Siemens, a Rolls-Royce, az Airbus és a Ford is.

A JCB ötven dolgozója segít a munkában, a vállalat többi munkavállalója fizetésének 80 százalékát kapja meg és szabadságon van, miután a gyár átmenetileg leállt – írja a Manufacturing Global.

Az autopro.hu korábban már beszámolt róla, hogy a Mercedes Forma-1-es csapata is részt vesz a szigetország koronavírus elleni küzdelmében

Hirdetés

Kiemelt Partnereink