Beszállítók A Denso is masszív felvásárlásba kezdett

A Denso is masszív felvásárlásba kezdett

autopro.hu/Sz.K. | 2018.03.19 12:30

A Denso is masszív felvásárlásba kezdett

4,5 százalékos részesedést szerzett a részben a Toyota-birtokolta Denso a Renesas Electronics chipgyártóban 800 millió dollár értékben.

Hirdetés

Követendő a Denso példája, hiszen a beszállító az utóbbi évek erősödését annak köszönheti, hogy új technológiák – beleértve az összekapcsolt autók technológiáját – kutatására és fejlesztésére költött.

Hasonló stratégiáról árulkodik a vállalat mostani lépése is, hiszen a Japán Innovációs Vállalattól (INCJ) szerezte meg a Renesas részvényeinek egy részét. Az INJC eddig 50,1 százalékot birtokolt a chipgyártóból, a tranzakció eredményeként a Denso részesedése 5 százalékra nőtt, míg az INCJ-é 45,6-ra esett vissza.

Az autógyártók és beszállítók azon versenyeznek, hogy új technológiákat fejlesztenek ki az elektromos hajtáshoz és az önvezetéshez, hangsúlyos szerepet szánva a chipeknek és a szoftvereknek az autón belül.

Közleményében a Denso tisztázta: létfontosságú a (ma még) félautonóm járművek gyártóival való együttműködés erősítése, hiszen azoknak nagy tapasztalata és szakértelme van a járműirányító rendszerek kifejlesztésében az önvezetésben és egyéb új területeken is.

Kiemelt Partnereink