Beszállítók Okos gyárat nyitott a Bosch Thaiföldön

Okos gyárat nyitott a Bosch Thaiföldön

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.08 09:30

Okos gyárat nyitott a Bosch Thaiföldön

Thaiföld autópiaca virágzik: 2016-ban közel kétmillió autót gyártottak az országban, jóval többet, mint Angliában vagy Olaszországban. Érthető, hogy a Bosch válaszolt a növekvő keresletre, másfél éves tárgyalást követően megnyitott Bangkoktól 130 kilométerrel keletre a vállalat első thaiföldi okos gyára.

Hirdetés

– A lokalizáció prioritás a Boschnál. Az új üzem lehetővé teszi számunkra, hogy reagáljunk Thaiföld növekvő autógyártására, és hogy mind nemzetközi, mind helyi szinten az autóipai ügyfeleink legyenek a központban, mondta el Peter Tyroller, a Bosch Ázsiáért felelős elnökségi tagja.

A beszállító erősen fókuszál az összekapcsolt gyártásra az új gyárban. 2015 és 2017 között 80 millió eurónyi összeget fektetett bele.

Az üzem 10 ezer négyzetméteres. A Bosch befecskendező szelepeket, összekapcsolt technológiát, ütközésérzékelőket, és más autóalkatrészeket gyárt itt. Az Ipar 4.0 megoldásainak segítségével rengeteg valós idejű információt gyűjt, ezzel válva még versenyképesebbé. Az új üzemben megtalálható egy kutatás-fejlesztési központ, ahol hatvan fő dolgozik gázüzemű befecskendező rendszereken.

A beszállító persze nem csak Thaiföldre fókuszál, gyártási tevékenységét egy éven belül Vietnámban is szeretné kiterjeszteni. Korábban sebváltókhoz gyártott alkatrészeket az országban. Mivel az ázsiai nagyvárosokban is egyre több autó van, így sokszor kell megállni majd újra elindulni, speciálisan kifejlesztett váltókat fognak a jövőben is készíteni kis városi autókhoz.

– 60 millió eurót fektetünk a dong nai üzembe, hogy okosgyárrá alakítsuk azt, és növeljük kapacitását, mondta el Tyroller a Bosch vietnámi jelenlétének tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Így 2011 és 2018 között több mint 320 millió eurót fektetett a vállalat vietnámi üzemébe.

Az elmúlt tíz évben a Bosch erős növekedést tapasztalt Vietnámban is. Többek között az országban jött létre a Bosch első, délkelet-ázsiai szoftverfejlesztő központja. A vállalat a helyszínen egy tanműhelyt is működtet, a német duális képzést alapul véve. A beszállító több mint 3100 embert foglalkoztat Vietnámban, akiknek 40 százaléka kutató és mérnök.

– Délkelet-Ázsia virágzik. Továbbra is a fenntartható növekedésre fókuszálunk a régióban, mondta el Tyroller.

Hogy támogassa a növekedést, a Bosch idén összesen 120 millió eurót fektet be Délkelet-Ázsiában. Hasonló mértékű támogatást tervez jövő évre is, melyből nagy mennyiség kerül Thaiföldre és Vietnámba, mivel ebben a két országban különösen jól megy az üzlet.

Kiemelt Partnereink