Beszállítók Nem adná el az egész lift-üzletágat a thyssenkrupp

Nem adná el az egész lift-üzletágat a thyssenkrupp

autopro.hu/B.A. | 2019.09.09 17:10

Nem adná el az egész lift-üzletágat a thyssenkrupp

A vállalat vezérigazgatója, Guido Kerkhoff elmondta, hogy csupán az üzletág 49 százalékának értékesítését preferálja, míg korábban a teljes üzletág eladásáról volt szó.

Ezzel a lépéssel a Thyssenkrupp még mindig jelentősen tudná növelni készpénzállományát, ám a legjövedelmezőbb üzletágának többségi tulajdonjogát is megtartaná – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt. Egyelőre azonban nem született végső döntés az értékesítés módjáról, és a tulajdonosok véleménye is megoszlik az ügyben. A vállalat második legnagyobb tulajdonosa, az aktivista befektető, Cevian Capital a lift üzletág teljes értékesítése mellett érvel.

Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftung

A Cevian Capital 13,7 százalékban tulajdonosa a thyssenkruppnak, ennél nagyobb, 20,9 százalékos részvénypakettje csak a Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftungnak van a marketscreener.com adatbázisa szerint. A Harris Associates LP 5,1, a GIC Pte Ltd. 3,1, a Vanguard Group pedig 2 százalékban tulajdonos a cégben. A többi nagytulajdonosnak mind 2 százaléka alatti részesedése van a vállalatban.

Adósságcsökkentés

A thyssenkrupp eladósodottsága viszonylag nagy és a liftüzletág eladásából származó bevételt főleg a mérleg erősítésére használhatja a cég. Ez áttételesen az autóipari üzletágnak is előnyös, hiszen a DAX indexből a szeptember 23-i átsúlyozáskor kieső vállalat bevételeinek negyede az autóiparból származik.

Nyitókép: instagram.com/thyssenkrupp/

Kiemelt Partnereink