Beszállítók Nehézgépjárművekhez készült tárcsafékkel brillírozott a Knorr-Bremse Hannoverben

Nehézgépjárművekhez készült tárcsafékkel brillírozott a Knorr-Bremse Hannoverben

autopro.hu/Sz.F. | 2018.10.01 11:59

Nehézgépjárművekhez készült tárcsafékkel brillírozott a Knorr-Bremse Hannoverben

Hannoverben, az IAA haszongépjárművek 2018-as bemutatóján a Knorr-Bremse, a világ vezető fékrendszergyártója a nehéz tehergépjárművek eljövendő generációinak készült, új tárcsafékét tárta a nagyközönség elé.

Hirdetés

Az új fék nem más, mint a féktervezés és -gyártás terén felhalmozott több mint 30 éves, nap mint nap felhasználók millióinak támaszt nyújtó tapasztalat alapján megtett következő logikus lépés.

Az új SYNACT levegős tárcsafék további megtakarítást eredményez a jármű-üzemeltetés, -karbantartás és -javítás költségeiben. Kialakítása ugyanakkor iránymutatásként is szolgál, hiszen a SYNACT válaszokat nyújt a napjaink haszongépjármű-iparában uralkodó legfontosabb technológiai trendeke.

– A SYNACT fék képében egy olyan fékgenerációt mutatunk be, amely a mechanika oldalán feszegeti a határokat, de a digitalizálás által jelentett lehetőségeket is kiaknázza, és így a piac valamennyi szereplője számára teremt hozzáadott értéket – összegezte Bernd Spies, a Knorr-Bremse Haszongépjármű-rendszerek igazgatótanácsának elnöke. – A járműgyártóknak a SYNACT szilárd alapokat nyújt az automatizálás felé vezető következő lépésekhez; a jármű-üzemeltetők a hatékonyság és rugalmasság új dimenzióit fedezhetik fel általa; a műhelyek esetében pedig a szolgáltatási szint további emelésére kínál lehetőséget.

Alapváltozatában a SYNACT rendkívül hatékony dörzsfék nehéz tehergépjárművek számára.

– A SYNACT a jelenlegi SN7 fékgeneráció helyébe lépve olyan bevált, teherbíró fékké válik, amely nemcsak az összes autópályai és nagyvárosi alkalmazás, de egyben a nehéz városi haszongépjárművek, például a szemétszállító teherautók vagy buszok jövőjét is jelenti. A különféle kiegészítő berendezésekkel és finomhangolt kerékfigyelő csomagokkal együtt optimális mértékben integrált aktív összetevővé válik a jövő járműveiben, amelyek részlegesen vagy magas szinten automatizált üzemmódban is képesek lesznek működni. A SYNACT az a tárcsafékplatform, amely egy lépéssel közelebb viszi a Knorr-Bremsét az utasok és áruk balesetmentes szállításáról szóló jövőképhez – mondta el Ansgar Friest, a Knorr-Bremse Haszongépjármű-rendszerek igazgatótanácsának tagja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink