Beszállítók Futurisztikus fejlesztőközpontot nyitott a Knorr-Bremse

Futurisztikus fejlesztőközpontot nyitott a Knorr-Bremse

autopro.hu/G.I. | 2016.08.09 08:26

Futurisztikus fejlesztőközpontot nyitott a Knorr-Bremse

A kifinomult műszaki infrastruktúra egy fedél alá hozta össze a vasúti és a haszongépjárművek divíziómérnökeit és műszaki szakembereit Münchenben.

– A fékrendszerekhez kapcsolódó szakértelem ilyen mértékű koncentrációja szinergiákat és magasabb hozzáadott értéket teremt az ügyfeleink számára – nyilatkozta Klaus Deller, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának elnöke a központ megnyitásakor. A cél az ügyfelek számára nagyobb termék- és működési biztonságot kínáló fékrendszer-megoldások kidolgozása, a szigorú szabályozásoknak való megfelelés elősegítése, a tulajdonszerzés összköltségének csökkentése, valamint lehetőségteremtés új üzleti modellek bevezetésére.

Az öt szintes, 17 ezer négyzetméternyi alapterületű épület 100 modern berendezés és rendszer műszaki tesztelésére és minőségbiztosítására nyújt helyet, valamint 350 mérnöknek és műszaki szakembernek jelent munkahelyet. A Knorr-Bremse összesen 90 millió eurót fektetett be a fejlesztési központba, amelyet kevesebb mint két év alatt fejeztek be és helyeztek üzembe.

– Az olyan térségek számára, mint Bajorország, ahol nagyon kevés a nyersanyag, a versenyképesség fenntartásához és a jövő generációinak prosperitásához kulcsfontosságú a kutatás és az innováció. Ezzel a modern létesítménnyel a Knorr-Bremse a jövőbe fektet be, és egyben más vállalatok számára is példát mutat – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök.

A cél vasúti és haszongépjárművek számára készülő fékrendszerek kidolgozása, a jövőbeli követelményeknek megfelelően. A vasúti divízióban például a Knorr-Bremse fejlesztési mérnökei jelenleg olyan innovatív megoldásokon dolgoznak, amelyek lehetővé teszik a vonatok pontos, a szállított tehertől vagy az időjárástól függetlenül alacsony kopású lefékezését. Ez lehetővé teszi, hogy a vonatok pontosabban és rövidebb időközönként működjenek.

A haszongépjármű divízióban a Knorr-Bremse fékvezérlő rendszereinek új generációját tervezik, amely képes megbirkózni a vezetést segítő rendszerek fokozott használatával és azokkal a komplex vezérlőfunkciókkal, amelyek a vezető nélküli járművek felé történő továbblépést jelentő menetfunkció-automatizálással járnak. A fékvezérlő rendszerek más alrendszerekkel (pl. a kormányzással) történő intelligens összekötése lehetővé teszi a Knorr-Bremse számára olyan automatizált funkciók kínálását, mint például az aktív sávtartás (ami eddig csak személygépkocsikra korlátozódott) és olyan új kamionfunkciók működtetését, mint a platooning (amikor kamionok szorosan egymás mögött, automatikusan vezérelt konvojban haladnak), vagy az automatikus manőverezés a telephelyen.

Kiemelt Partnereink