Beszállítók Finn cégek lendítenék fel a magyar elektromobilitást

Finn cégek lendítenék fel a magyar elektromobilitást

MTI | 2016.08.18 08:33

Finn cégek lendítenék fel a magyar elektromobilitást

Folyamatosan keresik a lehetőséget a finn vállalatok, hogy miként tudnának a magyar piacra belépni vagy Magyarországra hozni a gyártást - nyilatkozta Petri Tuomi-Nikula, Finnország Magyarországra akkreditált nagykövete.

Hirdetés

A nagykövet hangsúlyozta: több finn nagyvállalat mérlegeli, hogy Magyarországra telepítse kutatás-fejlesztési központját. Lenne azonban igény magyar befektetésekre is Finnországban - olvasható a Magyar Hírlapban.

Elmondta, hogy mintegy hetven finn vállalat van jelen Magyarországon, közülük a legjelentősebbek a Konecranes, a Scanfil és a Lindström, de a korábban padlóra került Nokiának is itt van az egyik meghatározó kutatás-fejlesztési központja. Hangsúlyozta: a jövőben a finn cégek fontos szerepet tölthetnek be az energiaszektorban és elektromos mobilitás területén.

A nagykövet emlékeztetett arra, hogy tavaly Magyarország mintegy 300 millió euró értékben exportált Finnországba, Finnország pedig 220 millió euró értékben hazánkba. A nagykövet szerint a kereskedelmet még bővíteni kellene a két ország között, mert mindkét helyen nagyon sok a kihasználatlan potenciál.

Magyarország a többi között elektronikai termékeket, elektromos készülékeket és mérőműszereket visz Finnországba. A skandináv ország pedig beruházási javakat hoz a magyar iparba, illetve papírtermékeket, elektromos eszközöket és azok alkatrészeit exportálja Magyarországra - mutatott rá Petri Tuomi-Nikula nagykövet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink