Beszállítók Ezzel a sebességgel 16 évig takaríthat maga után a Takata

Ezzel a sebességgel 16 évig takaríthat maga után a Takata

MTI/autopro.hu | 2016.05.05 11:41

Ezzel a sebességgel 16 évig takaríthat maga után a Takata

Rendre egyre nagyobb számok érkeznek a légzsákbotrány méreteiről, most azonban konkrét lépés közeleg: az amerikai közlekedési hatóság ismét milliós tételben küldhet kényszerjavításra autókat.

A japán Takata és az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NHTSA) további 35 millió légzsák-felfújó pirotechnikai egység visszahívásáról egyeztet, a már visszahívott 28,8 millió darabon felül, az NHTSA az értesülések szerint még a héten bejelentheti az alkatrészek visszahívását.

A már visszahívott 28,8 milliónak mindössze 28 százalékát cserélték ki az eltelt két év alatt, mert a Takata és más gyártók nem tudnak eleget előállítani az új típusból. Amennyiben nem javul a visszahívások sebessége, az újabb hatósági döntés után a Takata még 16 évig dolgozhatna a hibás aktiváló töltetek cseréjén – csak az Egyesült Államokban. Ha mindez nem lenne elég nehézség, a tulajdonosok értesítése sem egyszerű feladat, és még rá is kell venniük őket, hogy vigyék el járműveiket a szakszervizekbe.

Az újabb visszahívási akció mellett az értesülések szerint három különböző vizsgálat eredménye alapján döntött az amerikai felügyelet. Az egyiket a Takata, a másikat tíz autógyár közös kutatócsoportja, a harmadikat a Honda végezte el. Több mint egy tucat gyártó kényszerült javításra visszahívni Takata légzsákokkal szerelt modelljeit.

Kiemelt Partnereink