Beszállítók Delta robotokat fejlesztett a Mitsubishi

Delta robotokat fejlesztett a Mitsubishi

autopro.hu/H.J. | 2019.11.26 08:00

Delta robotokat fejlesztett a Mitsubishi

Továbbfejlesztette a Mitsubishi Electric a MELFA csuklós karok és a SCARA robotok palettáját – a vállalat a Codian Robotics-szal együttműködve több nagy teljesítményű delta robotot is piacra dob.

Hirdetés

A Mitsubishi Electric a kis teherbírású ipari robotok egyik legnagyobb beszállítója, a Codian pedig a delta robotok technológiájának vezető szakértője. A két vállalat együttműködése elősegíti a pick and place „pakoló” műveletek felgyorsítását és az egyszerűbb beállítási illetve programozási lehetőségeket.

Codian, a delta robotok vezető fejlesztője

A Codian Robotics a párhuzamos kinematikus robottechnológia, azaz a delta robotok fejlesztője. A vállalat által használt alapanyagok között megtalálható a szénszál, a titán, az eloxált alumínium, a rozsdamentes acél illetve különböző műanyagok – ezek bármely művelethez optimális szilárdságot és alacsony tömeget kínálnak.

A könnyebb súlyú alkatrészek a gyorsabb sebességhez járulnak hozzá, a rozsdaálló képesség a higiéniai szempontból kényesebb alkalmazásoknak kedvez. A gépgyártók két lehetőség közül is választhatnak – a delta robotokat vagy a Mitsubishi Electric MELSEC PLC-re, vagy a MELFA robot vezérlőre építik.

Rugalmas, sokrétű felhasználás

A MELSEC PLC alkalmazása során a felhasználók igénybe vehetik az iQ Monozukuri Handling gyártási támogató rendszert. A csomag a Mitsubishi Electric iQ-R sorozat vezérlését kombinálja a szervókkal, HMI szoftverrel és vezérlőprogrammal. A rendszer rugalmas, mivel a delta robotvezérlés integrálható egy adott folyamat több részébe is.

Hagyományos platformok használata

A Mitsubishi MELFA robotvezérlői alkalmazása során a felhasználók a Mitsubishi Electric RT-Toolbox szoftver segítségével programozhatják a delta robotokat. Ez a rendszer ugyanazt a programozási módszertant használja, mint a hagyományos robotok esetében – arra a platformra épül, mint amit a csuklós robotok és a SCARA robotjainak programozására is használnak.

D2 és D4 robotok

A robotvezérlő alkalmazások a D2 és D4 robotokra alkalmazhatók. A D2 robotok kettő vagy három tengellyel kaphatók, maximális sebességük 250 mozdulat percenként, teherbírásuk legfeljebb 100 kg. Olyan pick and place műveletek során alkalmazhatók, melyek nagy sebességet igényelnek.

Amikor a gyorsaság mellett nagyobb pontosságra és rugalmasságra is szükség van, a Codian D4 robotok alkalmazása szükséges. A gépek három vagy négy tengellyel is kaphatók, sebességük 200 mozdulat percenként, teherbírásuk maximum 35 kg. Az eszközök zajszintje alacsony, 68 decibel alatt marad. Szerkezeti kialakításuk pedig megakadályozza a por és víz bejutását a rendszerbe – írja a Robotics and Automation News.

Nyitókép: codian-robotics.com

Kiemelt Partnereink