Beszállítók Bíró Attila: beszállítóink globális mezőnyben versenyeznek

Bíró Attila: beszállítóink globális mezőnyben versenyeznek

autopro.hu | 2014.08.01 09:30

Bíró Attila: beszállítóink globális mezőnyben versenyeznek

Az idei Ipar Napjai rendezvényen a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. cégvezetője a társaságuk következő időszakban tervezett vállalati fejlesztéseihez kapcsolódó beszállítói lehetőségeket vázolta fel.

A cégvezető a Knorr-Bremse és hazai leányvállalata tevékenységének bemutatását követően elmondta, hogy a potenciális magyar beszállítók nem csupán német vállalatokkal, hanem indiai, kínai, a világ összes országában működő beszálíltójelöltekkel versenyeznek náluk. Az első lépés tehát esetükben a költségek versenyképességének vizsgálata, globális szinten.

Bíró Attila teljes előadása

Több napos beszerzési rizikióelemzésen is átesnek azok a cégek, amelyek a Knorr-Bremse beszállítói kívánnak lenni, amelyen a hosszú távú partnerség feltételeit vizsgálják a szakemberek.

Bíró Attila a Knorr-Bremse első nem német beszerzési alelnökeként 2006-2010 között szerzett tapasztalatait is megosztotta a hallgatósággal.

A cégvezető ismertette, hogy a multinacionális vállalat egymilliárd euró értékű teljes beszerzési "tortájából" a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. mintegy 50 millió euróval veszi ki a részét – a hazánkban gyártott alkatrészek jellemzően Németországba kerülnek. A magyar cégek munkájának minőségével általánosságban elégedett.

Bíró Attila beszállítói sikertörténettel szemléltette, hogy az adott vállalat hogyan azonosult a Knorr-Bremse által diktált fejlődési elvárásokkal, majd miként vált érett beszállítóvá.

Kiemelt Partnereink