Beszállítók A villamosokra is kiterjeszti a Continental a "nulla baleset" álmát

A villamosokra is kiterjeszti a Continental a "nulla baleset" álmát

autopro.hu/H.J. | 2018.08.16 16:26

A villamosokra is kiterjeszti a Continental a "nulla baleset" álmát

Németországban naponta több tízmillió ember használja a buszokat, villamosokat, épp emiatt a vállalat biztosítani akarja a biztonságos mobilitást.

Hirdetés

Ehhez kapcsolódóan az InnoTrans rendezvényen különböző ötleteket és koncepciókat mutattak be. Hans-Jürgen Duensing, a vállalat igazgató tanácsának tagja elmondta, keményen dolgoznak azon, hogy szisztematikusan átruházzák széleskörű tudásukat a vállalaton belül minden ágazatban és iparágban.

A balesetek többségét a figyelmetlenség okozza. Egy Németországban végzett felmérés szerint a villamosbalesetek leginkább kereszteződések, vagy azok közelében fordulnak elő. A Continental villamosoknál aktív és passzív asszisztenstechnológiákat alkalmaz. Szerencsére a korábban más a gépjárművekre kifejlesztett megoldások, mint a radarérzékelők vagy kamerák, a villamosnál is alkalmazhatók a gyalogosok, kerékpárosok, vagy a sínt keresztező járművek érzékelésére. A villamosvezetők ezek segítségével azonnali tájékoztatást kapnak a jármű közvetlen környezetéről, vészhelyzet esetén pedig a fékek automatikusan működésbe lépnek.

A vasúti közlekedésben már évtizedek óta alkalmaznak önállóan működő járműveket, például vezető nélküli metrót. Jelenleg közel negyven országban működnek ilyen közösségi járművek, melyek az aktív és passzív asszisztenstechnológiák alkalmazásával még közelebb kerülnek az automatizálás felé.

A kötöttpályás közlekedés ráadásul a Continentalnak köszönhetően nem csak biztonságos, de hatékonyabb és fenntarthatóbb is lehet: e célt a könnyített súlyú alkatrészek, például légrugók és az utasterek elemei szolgálják.

Kiemelt Partnereink