Beszállítók A teherkocsik Teslájával cimborál a Bosch

A teherkocsik Teslájával cimborál a Bosch

autopro.hu/B.B. | 2017.09.21 06:30

A teherkocsik Teslájával cimborál a Bosch

Közösen fejleszt a német beszállító és az üzemanyagcellás-elektromos kamionok gyártására készülő Nikola Motors. Ha valamire, erre az együttműködésre illik a win-win jelző.

Hirdetés

Hardvereket és szoftvereket is szállít a Bosch a Nikola Motors részére, ráadásul a felek a haszongépjárművekhez való elektromos és üzemanyagcellás hajtás fejlesztésében is együttműködnek. A közös munkában a beszállító friss fejlesztése, az eAsche is szerepet kaphat, írja az Automobilwoche.

Az összefogás mindkét félnek hasznos, hiszen egyrészt még a Boschhoz hasonló, globálisan is nagyjátékos vállalatok presztízsének is jól jön egy-egy nagyon ígéretes startuppal való együttműködés, másrészt a feltörekvő Nikola az iparág egyik leginnovatívabb beszállítójának know-howjából részesülhet. A Nikolának ezen túl a startupok világában rendkívül fontos megbízhatóságot és hitelességet is nyújt, hogy egy nagy múltú autóipari vállalattal dolgozhat együtt.

A Salt Lake Cityben alapított startup 2021-ben tervezi piacra dobni két üzemanyagcellás nyerges vontatóját, melyet az azokkal előállított árammal táplált elektromotorok hajtanak majd. Az ezer lóerős és 2700 Nm forgatónyomatékkal bíró gép az ígéretek szerint nem csak környezetbarát(abb), hanem kétszer olyan izmos is lesz a jelenlegi vontatókhoz képest.

Kiemelt Partnereink