A Panasonic önvezető járműelektronikájával működő autók 2022-ben akár már forgalomba állhatnak

Szerző: MTI | 2017.10.12. 10:04

A Panasonic járműelektronikai rendszere kis és közepes sebességgel teszi lehetővé a járművek autonóm közlekedését, beleértve az önálló parkolást is – jelentette be a japán elektronikai konszern.

– Tudjuk, hogy még le vagyunk maradva riválisainktól  mondta Shoichi Goto, a Panasonic autóipari kutató divíziója képalkotási és szenzor technológiai részlegének igazgatója. – A televízió- és kameratechnológiában szerzett tapasztalataink alapján kifejlesztett saját képfeldolgozó integrált áramköreinkkel azonban jelentős előnyre fogunk szert tenni.

A Tesla Model 3 elektromos autó kizárólagos akkumulátor beszállítója, a Panasonic járműelektronikai fejlesztésekkel kívánja új üzleti alapokra áthelyezni tevékenységi profilját az okostelefonok és szórakoztató elektronikai cikkek heves árversennyel szorongatott piacáról.

A Panasonic a 2022 márciusával záródó pénzügyi évre már közel duplájára, 2,5 ezer milliárd jenre (22 milliárd dollár) tervezi növelni járműelektronikai üzletágának a bevételét a 2017 márciusáig tartó pénzügyi évben elért 1,3 ezer milliárd jenről.