Beszállítók 2000 új munkahely 1 év alatt - nagy terveket sző Debrecen

2000 új munkahely 1 év alatt - nagy terveket sző Debrecen

MTI | 2016.04.15 14:06

2000 új munkahely 1 év alatt - nagy terveket sző Debrecen

Az első negyedévben csaknem nyolcszáz álláshoz kapcsolód fejelsztést már bejelentett az FAG Magyarország Ipari Kft, a National Instruments (NI) Hungary Kft. és a Richter Gyógyszergyár - közölte a város polgármestere.

Papp László szerint Debrecennek 2020-ig úgy kell megerősítenie gazdasági pozícióját, hogy regionális vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen legyen. - Debrecen gazdaságfejlesztés melletti elkötelezettségét mutatja a Lufthansa új Debrecen-München járata elindításának is, amelynek nem titkolt célja, hogy erős lökést adjon a német tőke városba vonzásának - közölte a polgármester.

A nagyváros vezetője elismeréssel szólt az FAG-ban működő Schaeffler-akadémiáról, amely egyedülálló duális szakképzési modellként, a helyi szakképzőkkel összefogva biztosítja a térségben a szakképzett munkaerő-utánpótlást.

Szabó Péter az FAG csapágygyár ügyvezető igazgatója megerősítette: az új, 22 ezer négyzetméteres gyártócsarnokuk építése szeptemberben kezdődik, és egy év múlva indulhat meg benne a termelés. Az új csarnokba olyan új köszörűs technológiát telepítenek, amely még nem működik a Schaeffler-csoport gyáraiban.

Tavalyi árbevételük 100 millió euró volt, az utóbbi négy évben 10-15 százalékos volt az évi növekedés. Az ügyvezető tájékoztatása szerint 2010-ben 12 millió csapágyat gyártottak, az idei tervük 26 millió, 2020-ban pedig már 36 millió csapágyat állítanak elő Debrecenben.

Kiemelt Partnereink