Best Practice Sebesség és forma az információkért – üzleti intelligencia a járműiparban (x)

Sebesség és forma az információkért – üzleti intelligencia a járműiparban (x)

autopro.hu | 2015.05.26 09:44

Sebesség és forma az információkért – üzleti intelligencia a járműiparban (x)

Ford első gyártósora óta az autóipar jár élen az innovációban, példát mutat, megoldásokat dolgoz ki a többi iparág számára is akár a tömegtermelés, akár a lean elvek elterjesztése területén. Nem véletlen, hogy az autóiparban fogalmazódik meg leghamarabb az igény a naprakész gyártási információk elérésére.

Ma már nem elégedhetünk meg azzal, hogy nap végén egy két grafikonban összegezve láthatják a vezetők a gyártás aznapi teljesítményét. A költségérzékeny piaci környezet kikényszeríti a hatékonyság folyamatos javítását. A felmerülő hibákról azonnal értesülni kell a felelősöknek, hogy időben beavatkozhassanak, és minimalizálják a gyártási veszteséget. A döntéshozóknak átfogó elemzésekre van szükségünk, hogy elsőként tudjanak reagálni az értéklánc változásaira, az alapanyag árak kilengéseire, a változó szabályozási környezet következményeire. A költségek alacsonyan tartása a termék életútja során – úgy, hogy az erőforrásokat is biztosítani kell – olyan kihívás, amihez összetett, valós, és részletes információkra van szükség.

A költségek csökkentése, a bevételek növelése
Egy autóipari vállalat nagymértékben szabályozott környezetben működik. A termékek gyakran összetettek, a fejlesztés hosszú és költséges, ezért folyamatos kontrollt igényel. Az ellátási láncban több szereplőnek kell együttműködnie, közösen tudják csökkenteni a kockázatot, és elérni a költséghatékony gyártást. A termék élet ciklus ezek után a nyereséges karbantartási, javítási és felújítási folyamatok támogatásával folytatódik.

Mindehhez a kulcs az információban rejlik.

Önnek mennyire fontosak az információk? Mennyibe kerül az adatokból ezeket előállítani? Megfelelő eszközöket használ adataik elemzésére? Elég információ áll rendelkezésére? Öntől is várnak riportokat? Milyen gyakran merülnek fel új kérdései? Jó a viszonya az informatikával?

Válaszok a Sebesség és forma az információkért című járműipari workshopon, ahol többek között egy magyarországi vezető autóipari partnerünk is megosztja az üzleti intelligencia bevezetése és a használata során szerzett személyes tapasztalatait.

Az ISYS-ON Kft. szakértő csapatával évtizedek óta nyújtunk informatikai megoldást az autóipar szereplőinek. Partnereinkkel közösen fedjük fel az adatok mögött rejlő információkat. Tapasztalataink szerint ez elengedhetetlen a piaci pozíció megtartásához. A megvalósításhoz a QlikView Business Discovery platformot választottuk, aminek használatával az Ön vállalata:

  • átlátja a beszerzési és közbeszerzési folyamatokat
  • támogatja a kereslet hatékony előrejelzését, a hulladék csökkentését és a minőség fenntartását
  • szinkronizálni képes a működési folyamatait, valós idejű gyártási információk segítségével
  • operatívan tudja ellenőrizni a szabályok és biztonsági előírások betartását
  • elősegíti az együttműködést a partnerekkel és beszállítókkal azáltal, hogy átláthatóvá teszi a folyamatait, betekintést enged a teljes értékláncba
  • optimalizálja a beruházások megtérülését (ROI) a termékfejlesztés során
  • csökkenti az adminisztratív és informatikai terheket az adatok elemzési és jelentéskészítési területeken

Tekintse meg oldalunkat, regisztráljon most!

Kiemelt Partnereink