Best Practice Logisztikai megoldás a lakóautó és lakókocsi gyártásban

Logisztikai megoldás a lakóautó és lakókocsi gyártásban

Jungheinrich | 2018.11.26 08:18

Logisztikai megoldás a lakóautó és lakókocsi gyártásban

A lakóautókat gyártó Erwin Hymer Csoport Capron üzeme a Jungheinrichet bízta meg, hogy bővítse raktárkapacitását a Szászországban található neustadti gyártórészlegében.

Hirdetés

A Jungheinrich egyfolyosós raktárrendszert javasolt, egyszeres, illetve dupla mélységű tároláshoz. A Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott felrakógép teherbírása 2 tonna. A Capron lakóautógyár különböző gyártási területeit be- és kitárolópályák kötik össze. Az új, házon belüli állványrendszer a nyersanyagok, alkatrészek és kiegészítő anyagok pufferraktáraként működik. A Jungheinrich projekthez speciálisan kialakított szállítópályája juttatja el az egyedi rakományegységeket az árubeérkezéshez, a termeléshez, valamint az áruátvételhez. Az áru beérkezésénél a követelmények függvényében egy 1,15x1,25 m és egy 2,5x1,25 m méretű speciális belső rakományrendszert alkalmaznak, melyet a betárolás után az automata magasraktárba továbbítanak.

A teljes üzemen belüli anyagáramlás felügyeletét és vezérlését a Jungheinrich WMS rendszere végzi. A Jungheinrich Warehouse Management System (raktárirányítási rendszer) feldolgozza, vezérli és optimalizálja a raktárban a teljes anyagáramlást, ily módon ágazattól függetlenül fenntartható és hatékony folyamatokat biztosít. A Jungheinrich Warehouse Management System számos előnyt biztosít az ügyfelek számára és könnyen integrálható már működő szoftverkörnyezetbe. Ezen előnyöknek köszönhetően idén elnyerte a "Best Factory Software 2018" díjat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink