Best Practice Autóipari trendek és mérnöki fejlesztések

Autóipari trendek és mérnöki fejlesztések

CAD-Terv | 2016.07.20 15:45

Autóipari trendek és mérnöki fejlesztések

Manapság a fejlett technikának köszönhetően a világ autógyáraiban átlagosan kétpercenként gördül le a gyártószalagról egy kész személyautó.

Az autópiaci trendek folyamatosan változnak. Az autógyárak igyekeznek a legmodernebb technológiákat, eszközöket, robotokat használni az üzemeikben. Nincs ez másképp hazánkban sem.

Túlzás nélkül állítható, hogy a magyar gépjárműgyártás legmeghatározóbb alappillére a győri AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. A CAD-Terv mérnöksége abban a szerencsés helyzetben van, hogy 2002 óta együtt dolgozhat a fejlesztéseken, gyárbővítéseken és a gyártósorok modernizációján az AUDI mérnökeivel.

A gyáróriással való üzleti kapcsolatunk a szállítópaletták tervezésével kezdődött. Ezen tárolók segítségével szállítják gyáron belül a karosszériaelemeket az egyes gyáregységek között. A logisztikai tartók esetében rendszerint a koncepciótervtől kezdve egészen a prototípus gyártásig végezzük el a teljes fejlesztési folyamatot.

A motortartó paletták hasonló célt szolgálnak. Feladatuk, hogy az elkészült – különböző autótípusokba kerülő – motorok görgőpályán történő átszállítását biztosítsák az összeszerelő üzemből a csomagolóterületre. Az általunk tervezett öntvény adapter az autógyári logisztikai folyamatok egyszerűsítésének és gazdaságosabbá tételének céljából került kifejlesztésre. A terméket mára a VW csoport vezető autógyáraiban használják.

A gyártósori fejlesztésekbe a készülékek tervezésével is bekapcsolódunk. Olyan berendezéseket tervezünk, amelyekben és amelyekkel a robotok biztonsággal és nagy hatékonysággal tudják végezni a feladatukat a gyártócellákban.

–A CAD-Terv mérnökség autóipari fejlesztő csapatának vezetőjeként hiszek abban, hogy a tapasztalatunknak és az évek alatt felhalmozott tudásnak köszönhetően a jövő kihívásaival is bátran szembenézhetünk – mondta Bódi istván.

Bódi István
Mérnökségi csoportvezető
CAD-Terv Mérnöki Kft.
Honlap: www.cadterv.hu
Cím: HU-1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76. 7. emelet

(x)

Kiemelt Partnereink