Best Practice A közös nevező Multi-CAx környezetben: ENOVIA (x)

A közös nevező Multi-CAx környezetben: ENOVIA (x)

autopro.hu | 2014.04.07 09:44

A közös nevező Multi-CAx környezetben: ENOVIA (x)

A tervezési feladatokat a legtöbb esetben a megrendelő által meghatározott szoftverrel kell elvégezni. Emellett előfordul az is, hogy az egyes részlegek, különböző tervezőprogramokat vásárolnak az évek során. Ezekből a tényezőkből adódik az, hogy egy vállalat CAD/CAM környezete rendkívül vegyes lesz.

A tervezési feladattól és programtól függetlenül, ugyanazok a kihívások merülnek fel minden egyes embernél:

  • Hol van az aktuális adat?
  • Milyen feladatokat kell elvégezni?
  • Hogy kommunikáljak a partnerekkel?

Ezeket a feladatokat lehet sikeresen megoldani a Dassault Systemes ENOVIA termékével. Ez egy PLM rendszer, ami közös nevezőt képez a vegyes (Multi-CAx) környezetben. Miképp működik mindez? Az ENOVIA szervesen beépül a különböző CAD/CAM programokba, legyen az NX, Creo, SolidWorks, SolidEdge, Inventor vagy bármi más. A mérnökök ugyanazokat a tervező szoftvereket és formátumokat használják, viszont a fájlokat a közös adatbázisba mentik el. Így lehetőségük nyílik, a verzió- és életcikluskezelésre. Megnövekszik az adatbiztonság, és hatékonyabb lesz a fejlesztői munka, mivel a rendszer nem engedi felülírni a szerkesztés alatt lévő adatokat. Folyamatosan nyomon követhető, hogy ki, min dolgozik.

A meglévő rendszerhez nem csak a mérnökök, hanem a vezetők is kapcsolódni tudnak internetböngészőn keresztül. Projekttervet készíthetnek, feladatokat oszthatmak ki, és követhetik a változásokat. Kimutatásokat generálhatnak az egyes beszámolókhoz, és nem több különböző, egymással nem összekapcsolt táblázatból kell összeszedniük az adatokat.

Ez a rendszer lehetőséget biztosít arra is, hogy adatokat osszunk meg biztonságosan a külsős partnerekkel. Egy beszállító eléri a számára publikussá tett információkat és visszajelzést tud adni. Ez megkönnyíti az árajánlatkérést, termékváltozások követését.

Adott egy közös platform, ahol a különböző területen dolgozók találkoznak. A különálló szigetek kapcsolódnak, és felgyorsulnak a folyamatok. Az idő pénz, így az ENOVIA-val nagymértékű megtakarításokat érhetők el.

További részleteket olvashat megoldásunkról honlapunkon.

Kiemelt Partnereink