Best Practice 3D-s nyomtatás Creo 3.0 szoftverben (x)

3D-s nyomtatás Creo 3.0 szoftverben (x)

autopro.hu | 2015.09.07 10:53

3D-s nyomtatás Creo 3.0 szoftverben (x)

A 3D-s nyomtatás lassan kikerül a prototípus gyártás világából. Manapság egyre több cég vizsgálja a technológia sorozatgyártásban történő alkalmazásának - „additive manufacturing” - lehetőségeit.

A 3D-s nyomtatásnak a Creo gyártója, a PTC is nagy figyelmet szentel. A Creo 3.0 egyik új fejlesztésével sokkal egyszerűbbé válik a 3D-s nyomtatás. A PTC szerződést kötött a Stratasys céggel, és a leggyakrabban alkalmazott nyomtatóira közvetlenül kiküldhetők a modellek. A szoftverben láthatók az adott nyomtató paraméterei, a nyomtatási munkaterület és anyagot is választhatunk a nyomtatáshoz. Beállíthatjuk a kívánt pontosságot kézzel, vagy alkalmazhatjuk az előre definiált értékeket. A nyomtatási térben a rendszerrel optimalizálható a modellek elhelyezése, megtekinthető a megtámasztó rendszer is. Vágósíkokkal betekintést nyerhetünk a modellek belsejébe. A nyomtatás előtt a szoftver elemzi a nyomtatandó modelleket, és kiszűrhetők a nyomtatási hibákat okozó vékony falak, vagy szűk csatornák. A szoftver kiszámítja a nyomtatás idejét, valamint a felhasználásra kerülő anyagok mennyiségét.

A felhasználók saját nyomtatókat is definiálhatnak, így a szoftverrel más gyártók nyomtatói is használhatók. A Creo 3.0-ban megjelent funkciók csak az első lépést jelentik. A Creo 4.0-ban további haladó funkciókkal fog bővülni a 3D-s nyomtatás eszköztára.

(x)

Kiemelt Partnereink