Archív A Mitsubishi és Proton: még közelebb

A Mitsubishi és Proton: még közelebb

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2011.09.30 11:36

A Mitsubishi és Proton: még közelebb

A PROTON Holdings Berhad és a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) bejelentette, hogy folytatják stratégiai együttműködésüket a világpiacon. Az Inspira nevű négyajtós szedán már közös modell.

A két fél megállapodásának megfelelően a közös munka a következő területeken folyik:
1. Közös motorgyártás Malajziában
2. MMC-márkájú autók gyártása a PROTON üzemeiben megbízásos alapon
3. Az MMC „Globális Kisautójának” gyártása a jövő év márciusában kezdődik Thaiföldön; a jármű főbb alkatrészei és részegységei közösek lesznek a PROTON következő „Globális Kisautójával”
4. Az MMC jövőbeli technológiáinak – elektromos, hibrid és plug-in hibrid hajtás – előkészítése

A két vállalat 2010 óta közösen készít megvalósíthatósági tanulmányokat, hogy meghatározzák az együttműködés azon területeit, ahol a megfelelően összehangolt együttműködés révén közösen erősíthetik versenyképességüket a világpiacon.

A közös munka kezdete akkorra datálható, amikor a PROTON az ország első autógyártójaként megkezdte működését; a vállalat bebizonyította, hogy a maláj autógyártásban hosszú távú üzleti lehetőségek rejlenek. A két vállalat 2008 decemberében új szerződést kötött, amelynek értelmében új járművek fejlesztése és gyártása veszi kezdetét a PROTONNÁL. Egy licenc-megállapodás alapján a PROTON jelenleg egy MMC-modell alapján gyártja Inspira nevű négyajtós szedánját.

A mostani megállapodással az MMC tovább erősítheti piaci jelenlétét az ASEAN régió piacain, a PROTON tovább bővítheti modellválasztékát és hatékonyabban használhatja ki termelő kapacitásait.

Kiemelt Partnereink