Trend Van, ahol a lehetőséget látják az akkugyárakban

Van, ahol a lehetőséget látják az akkugyárakban

autopro.hu/Sz.K. | 2023.06.06 15:22

Van, ahol a lehetőséget látják az akkugyárakban

Fotó: Elinor Batteries

A Hyundai Mobis megkezdte egy elektromos autókhoz való akkumulátorokat gyártó üzem építését Indonéziában. Az új gyár Bekasiban, a fővárostól, Jakartától mintegy 60 kilométerre délkeletre lesz, és a tervek szerint 2024 első felében kerül átadásra.

Hirdetés

Az új gyár 2024-es megnyitása után a Délkelet-Ázsiában piacra kerülő elektromos modellekhez fog akkumulátorrendszereket szállítani. A gyár a HLI Green Power akkumulátorcelláit fogja használni, amely a Hyundai Csoport és az LG Energy Solution közös vállalkozása.

A Hyundai tavaly nyitotta meg első járműgyárát Indonéziában. Ez a Jakarta melletti Cikarangban található, és ez az első olyan Hyundai-üzem Délkelet-Ázsiában, amely teljesen elektromos autókat is gyárt, kezdve az Ioniq 5-tel.

„A Hyundai Mobis Indonézia partnerévé válik, és kulcsszerepet fog játszani az elektromos járművek ökoszisztémájának kialakításában” - mondta Oh Heung-sub, a Hyundai Mobis villamosítási részlegének vezető alelnöke, kiemelve az Indonéziában növekvő iparágat. A sajtóközlemény az indonéz kormány támogatását is hangsúlyozza: „Több fronton is lelkes támogatást nyújtottak, nemcsak az építési engedélyezési folyamatban, de a környezetvédelmi értékelés terén is”.

Indonéziában folyamatosan növekszik a járműgyártók érdeklődése, mivel a Volkswagen nemrégiben bejelentette, hogy szeretne ott akkumulátorgyárat építeni. Az RWTH Aachen egyetem is részt vesz az indonéziai akkumulátoriparban, míg a Ford és a BASF & Eramet egyaránt érdeklődik az ország nikkellelőhelyei iránt, akárcsak az SK On. A Tesla is fontolgatja, hogy saját nikkelszállítási szerződései nyomán ott épít elektromos jármű gyárat – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink