Trend Új megoldással tartja távol az útzajt a JLR

Új megoldással tartja távol az útzajt a JLR

autopro.hu/V.M. | 2020.10.13 12:23

Új megoldással tartja távol az útzajt a JLR

Fotó: JLR News

A Jaguar Land Rover egy olyan technológiát tett elérhetővé egyes modelljeihez, mellyel jelentősen csökkenthető a kerekek és az útfelület által keltett utastéri zaj szintje, ezáltal kevésbé fárasztóvá téve a hosszú utakat.

Hirdetés

A Jaguar F-Pace, Jaguar XF és Range Rover Velar típusokhoz választható rendszer tíz decibellel csökkentheti a leghangosabb zajok hangerejét, és három-négy decibellel az általános zajszintet, ami olyan mintha az autó hangszóróit négy fokozattal kapcsolnánk lejjebb. Annak köszönhetően, hogy így a sofőrt kevesebb zaj éri az alacsony frekvenciás, legfeljebb háromszáz hertzes tartományban, a hosszú utak kevésbé lesznek fárasztóak.

A fáradtság átlagosan 16,72 százalékkal növeli meg a reakcióidőt, rontva a veszélyhelyzetekre reagálás képességét. A fejlesztés tehát a közlekedésbiztonságot is szolgálja a kényelem mellett.

Az Aktív Úthang-csillapító rendszer, amit a JLR a Silentium, hangkezelésre specializálódott technológiai vállalattal közösen fejlesztett ki, kerekekre szerelt szenzorokat használ a vibráció mérésére, és az azt kioltó hang meghatározására. Mivel a rendszer valós időben működik, a kátyúkból származó hirtelen zajok is kiolthatóak.

Mindegy hol ülünk, a csend biztosított

Az utastérben a hangot a Meridian hangszórórendszer adja. Az autó azt is figyeli, hogy mennyien, illetve hol ülnek, hogy tovább optimalizálhassa a zajcsökkentést.

A Jaguar F-Pace és a Range Rover Velar plug-in hibrid változataiban az új megoldás kiegészíti a Motorhang-csillapító rendszert, még nyugodtabbá téve az utazást.

Kiemelt Partnereink