Trend Töltőket telepít a benzinkutakra Németország

Töltőket telepít a benzinkutakra Németország

autopro.hu/P.B. | 2023.09.12 11:21

Töltőket telepít a benzinkutakra Németország

Fotó: Facebook/OMV Filling Stations

A német kormány egy olyan törvény bevezetését tervezi, ami előírja a benzinkutaknak, hogy gyorstöltőket biztosítsanak elektromos járművekhez. Németország így pörgetné fel a töltési infrastruktúráját.

Olaf Scholz német kancellár a Müncheni Autószalonon jelentette be a változást a Reuters hírügynökség szerint, megerősítve, hogy az ország benzinkútjainak 80 százaléka kénytelen lesz elektromos autók töltését biztosítani. Az új törvény előírja, hogy a töltők minimális teljesítménye 150 kilowatt.

A 2023 április végi adatok szerint a körülbelül 83,2 millió lakosú Németországban jelenleg 1,2 millió elektromos autó közlekedik. Ugyanakkor ismereteink szerint a nyilvános töltőállomások száma a százezret sem éri el.

Nem kell félni Kínától

A kancellár az IAA-n tartott beszédében arra is megragadta az alkalmat, hogy megnyugtassa az autóipart: nem kell félni a kínai hatalomátvételtől.

„Az 1980-as években azt mondták, hogy a japán autók lerohanják a piacot. Húsz évvel később már Koreában gyártott autókról volt szó, most pedig állítólag kínai elektromos autók veszi át az uralmat” - mondta, hozzátéve, hogy a német autógyártók jövője nem lehet veszélyben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink