Trend Teljes autonómiát ígér 2025-re a Huawei

Teljes autonómiát ígér 2025-re a Huawei

autopro.hu/V.M. | 2021.06.14 06:20

Teljes autonómiát ígér 2025-re a Huawei

Fotó: Instagram/huawei

A telekommunikációs eszközök legnagyobb gyártja címet magának tudó kínai Huawei célja, hogy 2025-re olyan technológiát fejlesszen ki, ami lehetővé teszi az autóknak a vezető nélküli közlekedést – jelentette be a vállalat egyik vezetője.

Hirdetés

„A csapatunk célkitűzése, hogy 2025-re megvalósítsuk az igazi vezetőnélküli személyautót” – fogalmazott a Reuters beszámolója szerint Wang Jun, a Huawei okosjármű üzletágának egyik vezetője egy ipari konferencián.

Szivárogtatásokat követően a technológiai óriás idén tavasszal hivatalosan is elismerte, hogy saját elektromos személyautó gyártását tervezi. A tevékenységének diverzifikálására irányuló törekvést mutatja az is, hogy állítólag tárgyalásokat folytat egy kínai elektromos autókat fejlesztő cég felvásárlásáról, továbbá híresztelések szerint az autóipari chipek készítésébe is becsatlakozna.

A Huawei azután fordulhatott az autógyártás felé, hogy a Trump-adminisztráció, a nemzeti biztonságra veszélyesnek kikiáltva, szankciókkal sújtotta. A szankciók következtében mobiltelefon üzletágának egy részétől is kénytelen volt megválni.

Más kínai technológiai cégek csakugyan az autógyártás felé kacsintgatnak, kihasználva, hogy az iparágba való belépést megkönnyíti a villanyautók hardveresen kevésbé komplex felépítése. Az új belépők között van a Baidu, a Xiaomi és az Alibaba is, mely a SAIC járműgyártóval alapított közös márkát 2020 végén.

Kiemelt Partnereink