Trend Öt új platformot mutatott be a Ree Automotive

Öt új platformot mutatott be a Ree Automotive

autopro.hu/P.B. | 2021.03.18 09:22

Öt új platformot mutatott be a Ree Automotive

Fotó: Ree

A Ree Automotive nevű izraeli startup 2019-ben vált híressé az úgynevezett gördeszka-platform piacra dobásával. Ezt a megoldást később más vállalatok is átvették, míg a Ree – vélhetően a járvány miatt – a 2020-as évben nem hallatott magáról. Idén viszont bejelentette, hogy tőzsdére megy, valamint központot épít Nagy-Britanniában.

Hirdetés

Márciusra is maradt fontos bejelentése a Ree-nek: a vállalat öt új platformot mutatott be elektromos járművekhez. A „REECorner” névre hallgató architektúrák egyaránt gördeszka-platformok, azaz teljesen lapos alvázak.

A már meglévő moduláris rendszert a kormányzás terén fejlesztette tovább a vállalat, valamint új hajtásrendszerek és nagyobb teljesítményű elektromotor is beépítésre került a platformba.

A Ree platformjai széleskörű megoldásokat kínálnak a felhasználók számára, és éppen ez az, ami a leginkább keresetté teszi az izraeli céget. A platformok mérete is személyre szabható, azt is a megrendelő választja ki, hogy összkerék- vagy első kerék hajtású legyen az architektúra, valamint a hajtáslánc teljesítményében is nagy a szórás a 35-től a 200 kilowattig.

Különböző felhasználási területek

Ugyan a Ree rendszereinek paraméterei világosak, azt nem határozta meg a gyártó, hogy az öt piacra dobott platform külön-külön milyen tulajdonságokkal bír. Ez arra enged következtetni, hogy széleskörű, különböző felhasználási területre szánják a terméket.

Daniel Barel, a Ree vezérigazgatója arra számít, hogy a cég platformjai akár 35 százalékkal jobb helykihasználást tesznek lehetővé a hagyományos elektromos járművekhez képest – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink