Trend Összefogott a 3D-s észlelés fejlesztéséért az Ouster és a CronaAI

Összefogott a 3D-s észlelés fejlesztéséért az Ouster és a CronaAI

autopro.hu/P.B. | 2020.11.16 06:20

Összefogott a 3D-s észlelés fejlesztéséért az Ouster és a CronaAI

Fotó: Ford Media Center

A 3D-s észleléshez platformokat gyártó amerikai startup, a CronAI megállapodott a lidarok piacvezető beszállítójával, az Ousterrel abban, hogy a két cég együtt fejleszti tovább az Ouster legújabb lidarjait. A CronAI megoldásaival még precízebben érzékelhetik a valóságot a lidarral ellátott gépek.

Hirdetés

A megállapodás értelmében az Ouster összes beszállítója és partnere szabad hozzáférést kap a CronAI platformjához, ezzel lehetővé válik a valós érzékelés és a 3D-s szenzorok algoritmusai közötti eltérés áthidalása.

A CronAI társalapítója és vezérigazgatója, Tushar Chhabra szerint nagyon fontos együttműködésről van szó, ami egy jó példa arra, hogy a lidar szenzorok piacának egyik vezetője és egy mesterséges intelligenciával (annak hardver és szoftver elemeivel is) foglalkozó kisebb cég egyesíti az erőit.

Az együttműködésnek köszönhetően az Ouster lidar technológiája még hatékonyabb és népszerűbb lehet, ráadásul a termékek piacra jutását is gyorsítja a CronAI adataihoz való korai hozzáférés. A megállapodás egyik fő célja kifejezetten a 3D szenzorok telepítésével jár nehézségek leküzdése – írja az Automation.

Kiemelt Partnereink