Trend Nissan Leaf akkuk stabilizálják az áramellátást

Nissan Leaf akkuk stabilizálják az áramellátást

autopro.hu/V.M. | 2022.03.29 15:19

Nissan Leaf akkuk stabilizálják az áramellátást

Fotó: Nissan Press

A Nissan és az Enel multinacionális energiaszolgáltató a japán OEM e-autóiból származó telepek felhasználásával közösen telepített egy akkumulátorállomást az észak-afrikai Melillába, ezzel biztosítva a spanyol város stabil áramellátását.

A Marokkó tengerpartján fekvő, 90 ezer lakosú Melilla áramellátásáról az Enel helyi erőműve gondoskodik, mivel a település nem kapcsolódik sem a spanyol, sem a marokkói elektromos hálózathoz. Az erőmű területén felépített új akkumulátorrendszer javítja a város áramellátásának stabilitását azáltal, hogy segít kielégíteni a lakossági igényeket az áramfogyasztási csúcsidőszakokban.

Az energiatároló egység Nissan Leaf elektromos autók 48 darab használt és 30 darab új akkumulátorából áll. A használt telepek hálózatba integrált energiatárolóként történő alkalmazása lehetővé teszi, hogy kitolják azok hasznos élettartamát, ezáltal fenntarthatóbbá téve gyártásukat és alkalmazásukat.

Az akkumulátorrendszer maximum négy megawatt teljesítménnyel képes áramot táplálni a hálózatba, tárolókapacitása 1,7 megawattóra. Ez azt jelenti, hogy az erőmű leállása esetén az akkumulátorrendszer negyedórán át képes áramot szolgáltatni, ami elég az erőmű újraindításához.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink