Trend Német önvezetőket tesztelnek kínai közutakon

Német önvezetőket tesztelnek kínai közutakon

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.17 11:21

Német önvezetőket tesztelnek kínai közutakon

Ahogy azt korábban már megírtuk, a Daimler első nemzetközi autógyártóként kezdheti önvezető tesztjeit Peking városában. Azóta újabb információk derültek ki a tervekkel kapcsolatban.

Hirdetés

A Daimler nyílt utcákon is tesztelheti teljesen önvezető autóit Pekingben, így ez az első nemzetközi autógyártó, amely engedélyt kapott a négyes szintű autonóm technológiával ellátott autók közutakon való tesztelésére, ami fontos mérföldkő helyi kutatás-fejlesztési célkitűzéseiben.

Nemcsak a Daimler látja a városi közlekedésben az egyik legnagyobb kihívást az autonóm járművek fejlesztésének útján. A tény, hogy Pekingben tesztelhet, különösen értékes a kínai főváros számára is, ami egyedi és átfogó urbánus közlekedési helyzetekkel bíró metropolisz. Helyi partnereivel együtt a Daimler azon fog dolgozni, hogy technológiáit összefésülje a kínai közlekedési környezettel. A legfontosabb, hogy a közlekedés minden résztvevőjének biztonságát növeljék.

A Pekingben forgalomba kerülő tesztautók szinte mindent önállóan végeznek majd, azonban a kormánynál jelenleg még biztonsági sofőr is tartózkodik, aki be tud avatkozni probléma esetén. A pekingi tesztben két V-osztály vesz részt, melyeket a teszt érdekében speciálisan átalakítottak.

A Daimler az utcai teszteken a Google kínai konkurensével, a Baiduval dolgozik együtt az Apollo Open Source kutatási platformon. A Baidu intenzív kutatásokat folytat az önvezető autók terén, és már egy éve együttműködik a stuttgarti autógyártóval különböző egyéb technológiák kifejlesztésében is. A Daimler a Mercedes-Benz tesztjeit Pekingben saját kutatási és fejlesztési centrumában folytatja.

Kiemelt Partnereink