Trend Még okosabb autókat küld az utakra a BMW

Még okosabb autókat küld az utakra a BMW

autopro.hu | 2015.09.07 11:11

Még okosabb autókat küld az utakra a BMW

A bajor gyártó a 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatja be a BMW ConnectedDrive világújdonságait.

Hirdetés

A német prémium márka megannyi potenciális technológiai partnerrel összefogott, hogy testre szabott innovációik egybeolvasztásával, az „intelligens járműkapcsolatok” vadonatúj funkcióit életre keltve minden eddiginél magasabb szintre emeljék a járműtechnológia okos megoldásaiban rejlő lehetőségeket.

A BMW a vezető, a jármű és a külvilág közötti állandó, intelligens kapcsolat létrehozása és fenntartása terén is minden kétséget kizáróan a világ egyik vezető autógyártó-vállalata. A bajor gyártó a BMW ConnectedDrive égisze alatt egyesíti intelligens járműkapcsolati szolgáltatásait, a legújabb funkciókról és megoldásokról pedig a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai termékeket és háztartási gépeket egyesítő expóján, a 2015. szeptember 4-9. között megrendezett berlini 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon rántja le a leplet.

A 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon a BMW a járműből működtethető otthoni funkciókat állítja a középpontba. A Deutsche Telekom Smart Home névű, Apple iOS-alapú alkalmazása a BMW ConnectedDrive szolgáltatásain keresztül bármelyik BMW modell operációs rendszerébe könnyedén feltelepíthető – akárcsak a Samsung SmartThings nevű, Android-alapú alkalmazása, amelyet a vállalat kutatási applikációként mutat be a kiállításon.

A GoPro-kamerákat működtető alkalmazás mostantól a BMW volánja mögött ülve, az autó operációs rendszerén keresztül is elérhető, amelynek első változatát a GoPro standján állítják ki a berlini expón.

A márka a szórakoztatóipar újdonságaira is reagál: ez az új Samsung Galaxy Gear S2 okosóráról működtethető BMW i3-funkciókban is tettenérhető. A felhasználók immáron a csuklójukról ellenőrizhetik az elektromos kisautó nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttségi szintjét és az autóval megtehető aktuális hatótávolságot.

A gyártó modelljeiben a BMW ConnectedDrive a saját fejlesztésű, A4A (Apps for Automotive – autóban elérhető applikációk) névű interfészen fut, amely lehetővé teszi, hogy az aktuális modellpaletta képviselői és a jövő BMW modelljei is bármikor frissíthetők legyenek a legújabb alkalmazásokkal.

Az intelligens járműkapcsolatok otthont vezérlő funkciója a Samsung standján mutatkozik be idén, egy BMW i3 modellbe építve. A Samsung SmartThings névre keresztelt kutatási alkalmazása automatikusan becsukja az otthoni ajtókat és csökkenti a belső hőmérsékletet, amint az autó kigurul a garázsból.

A BMW i3 és a BMW i8 modell integrált SIM kártya segítségével teremti meg a vezető, a jármű és a külvilág közötti állandó, széleskörű kapcsolatot. A 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon a bajor gyártó egy BMW i3 modellbe építve prezentálja a Samsung okosórával összekapcsolt BMW i Remote alkalmazás legújabb, kutatási változatát. A Samsung Galaxy Gear S2 okosórán a legújabb Android operációs rendszer fut. A felhasználók immáron anélkül ellenőrizhetik az elektromos kisautó nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttségi állapotát és a jármű aktuális hatótávolságát, hogy elővennék a zsebükből a csatlakoztatott okostelefont.

Kiemelt Partnereink