Trend Már BMW i modellek is kölcsönözhetőek Londonban

Már BMW i modellek is kölcsönözhetőek Londonban

autopro.hu | 2015.05.28 05:24

Már BMW i modellek is kölcsönözhetőek Londonban

Megjelentek az első BMW i3 modellek a DriveNow autómegosztó (carsharing) szolgáltatás járműflottájában: a DriveNow londoni ügyfelei már teljesen elektromos meghajtású autókat is vezethetnek.

Az i3 modellek flottába állítását globálisan egyre több országra kiterjeszti a DriveNow: 2015 nyarán számos németországi nagyvárosban, majd valamivel később további európai városokban is megjelennek a bérelhető és egymás között megosztható BMW i prémium kisautók.

A felhasználók körében végzett felmérések és a forgalomelemzések eredményei egyaránt rámutatnak, hogy a rugalmas, helyközpontosítástól mentes autómegosztó szolgáltatások érezhetően pozitív hatással vannak a belvárosi zsúfoltság mobilitására.

A vállalat felmérései szerint a DriveNow ügyfeleinek 38 százaléka eladta saját autóját az autómegosztó szolgáltatás megjelenését követően. Sok esetben így ráadásul öregebb és kevésbé környezetkímélő járművektől szabadultak meg az érintett városok.

Londonban a BMW i3 modelleket használók mentesülnek a hagyományos, belsőégésű erőforrással hajtott járművekre szabott belvárosi dugódíj alól. Az autómegosztó szolgáltatás ügyfelei így pénzügyileg is profitálnak a BMW i prémium kisautójának használatából.

A cég londoni ügyfelei kezdetben hozzávetőlegesen egy tucat nyilvános töltőponton tölthetik fel az elektromos BMW i3 modellek akkumulátorát az autómegosztó szolgáltatás működési területén.

Kiemelt Partnereink