Trend Konkurencia: Csehországban is autonóm tesztpálya készül

Konkurencia: Csehországban is autonóm tesztpálya készül

autopro.hu/B.B. | 2018.05.06 08:15

Konkurencia: Csehországban is autonóm tesztpálya készül

A cseh kormány a BMW 2022-re felépítendő helyi tesztpályáját támogatja 18,7 millió euróval, versenytársat teremtve a Zalaegerszegre tervezett hasonló beruházásnak.

Hirdetés
Egyre több országban jelentik be az vezetést segítő asszisztensek és az önvezető modellek fejlesztésére szolgáló tesztpálya felépítését, így a Zalaegerszegre tervezett létesítmény újabb és újabb versenytársakat kap. Legutóbb Csehországból érkezett hasonló hír, hiszen a cseh kormány 18,7 millió eurós támogatással igyekszik bebiztosítani, hogy a BMW által az országban tervezett tesztpálya mindenképpen felépüljön.
A Sokolov mellett egy ötszáz hektáros területen felhúzni tervezett létesítményben nem csak az önvezetésnek megágyazó ütközésmegelőző rendszereket, hanem az elektromos hajtáshoz és a digitális szolgáltatásokhoz kapcsolódó technológiákat is vizsgálnák.
A BMW korábbi bejelentése alapján a tesztközpont százmillió euró nagyságrendű fejlesztés eredménye lesz és több száz munkahelyet is teremthet. A száz kilométernyi zárt úthálózatot magába foglaló, a tervek szerint működését 2022-ben megkezdő komplexum a bajorok müncheni fejlesztőközpontjától két és fél órányi autóútra lesz.

Kiemelt Partnereink