Trend Kínában fektet az önvezetésbe a VW

Kínában fektet az önvezetésbe a VW

autopro.hu/E.M. | 2022.10.17 06:18

Kínában fektet az önvezetésbe a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport közel 2,4 milliárd eurót fektet be a kínai fejlesztési kompetenciájának megerősítésébe. A Horizon Robotics-szal való partnerség felgyorsítja a fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS) és az autonóm vezetés (AD) rendszereinek regionális fejlesztését a helyi piac számára.

Hirdetés

Hivatalos sajtóközlemény szerint a VW szoftvercége, a Cariad és az intelligens járművekhez szükséges számítástechnikai megoldások egyik vezető kínai szolgáltatója, a Horizon Robotics közötti új partnerség keretein belül a felek egy közös vállalat létrehozását is tervezik, amelynek többségi tulajdonosa a Cariad lesz.

A két vállalat együttes erővel élvonalbeli, nagymértékben optimalizált ADAS/AD megoldások kifejlesztését tervezi Kína számára, hogy előmozdítsák számos funkció egy chipen történő integrálását. Ezzel stabil, költség- és energiahatékony ADAS/AD megoldásokat biztosítanának a VW akkumulátoros elektromos modelljei számára Kínában.

Elkötelezett felek

„A Cariad fontos szerepet játszik a VW Csoport szoftvervezérelt mobilitási szolgáltatóvá történő átalakulásában. A Horizon Robotics-szal létrehozott közös vállalkozással és az autonóm vezetési technológiába történő további befektetésekkel a kínai autóiparban az innováció és a modernizáció terén elfoglalt pozíciónkat hangsúlyozzuk” - mondta Dirk Hilgenberg, a Cariad vezérigazgatója.

"A Horizon Robotics elkötelezett az intelligens járművek integrált számítástechnikai megoldásokon keresztül történő megerősítése mellett, azzal a küldetéssel, hogy biztonságosabbá és jobbá tegye az emberi életet” - mondta Dr. Kai Yu, a Horizon Robotics alapítója és vezérigazgatója.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink