Trend Jöhet az autókba a Google Chrome

Jöhet az autókba a Google Chrome

autopro.hu/P.B. | 2024.01.11 11:21

Jöhet az autókba a Google Chrome

Fotó: Volvo Cars Global Newsroom

A jövőben elérhetővé válik az autók infotainment kijelzőin a Google böngészőjének használata. Elsőként két svéd autógyártó modelljeiben jelenik meg a szolgáltatás.

Azzal, hogy a Chrome megjelenik az autók kijelzőin, az utasok például parkoló autóban vagy közlekedési lámpánál böngészhetnek majd az interneten. A funkció olyan járművekben érhető el, ahol a Google szoftvere közvetlenül az autóba van telepítve.

A Google a CES kiállításon jelentette be, hogy elsőként a Volvo és a Polestar elektromos járműveiben lesz elérhető a Chrome. A „Google Built-In” funkcióval rendelkező autók esetében az útvonaltervezést az okostelefonon lévő térképalkalmazásból közvetlenül át lehet vinni az autó rendszerébe.

Azon felhasználók számára, akik a Google Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonjukat csatlakoztatják autójukhoz, hamarosan lehetőség nyílik az akkumulátorok aktuális hatótávolságának megosztására is. Ez azt jelenti, hogy a navigáció során a töltéshez szükséges megállóhelyek megtervezhetők. Ez a funkció kezdetben a Ford két elektromos modelljében lesz elérhető – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink