Trend Ismét leépít az önvezető kamionos cég

Ismét leépít az önvezető kamionos cég

autopro.hu/V.M. | 2023.05.22 11:19

Ismét leépít az önvezető kamionos cég

Fotó: TuSimple

A tehergépjárművek önvezető rendszereit fejlesztő amerikai TusSimple bejelentette, hogy munkavállalói állományát 30 százalékkal csökkenti átstrukturálási terveinek részeként.

Hirdetés

A költségeinek csökkentésén dolgozó vállalatnak mintegy 12-13 millió dollárjába fog kerülni a most bejelentett leépítés, amit még tavaly decemberben egy másik, a dolgozók 25 százalékát érintő létszámcsökkentés előzött meg.

Az egymást rövid időn belül követő munkahely-megszüntetések jól mutatják az önvezető technológiai cégek nehéz helyzetét. A befektetők elfordultak a szektortól, miután nyilvánvalóvá vált, hogy az önvezető járművek kora később jön el, mint ahogy azt gondolták. Ezenkívül a cégeknek a növekvő inflációval is meg kell birkózniuk.

Nemrég egy másik autonóm teherautókra szakosodott vállalkozás, az Embark Technology alkalmazottjainak nagy részétől megvált, és vezetői a felszámolás lehetőségét is vizsgálni kezdték.

A TuSimple Reuters által idézett mostani közleménye szerint a cég az átstrukturálást követően is 4-es szintű, teherautókra szabott önvezetési rendszereket fog fejleszteni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink