Trend Dolgozói negyedétől válik meg a TuSimple

Dolgozói negyedétől válik meg a TuSimple

autopro.hu/V.M. | 2022.12.22 15:17

Dolgozói negyedétől válik meg a TuSimple

Fotó: TuSimple

Az önvezető teherautókat fejlesztő TuSimple Holdings bejelentette munkavállalói 25 százalékának elbocsátását. A vállalat ezzel a lépéssel próbája stabilizálni pénzügyi helyzetét a gazdasági nehézségekkel teli évet követően.

Hirdetés

A leépítés, ami korábban kiszivárgott információk szerint a dolgozók felére terjedt volna ki, közel 350 főt fog végül érinteni. A vállalatnak 10-11 millió dollár költséggel fog járni a létszámcsökkentés.

A TuSimple-nek az elmúlt időszakban nem csupán a magas inflációval és a befektetők pesszimistábbá válásával kellett megbirkóznia. Működését egy belső bonyodalom is terhelte: októberben távozásra szólították Xiaodi Hou vezérigazgatót, miután egy belső vizsgálat fényt derített rá, hogy 2021-ben egyes alkalmazottak egy rivális önvezetőtechnológiai cégnek dolgoztak munkaidejükben.

Ezenfelül nemrég a vállalat felmondta a Navistar teherautó-gyártóval kötött szerződést, mely autonóm vezetési képességekkel rendelkező tehergépkocsik fejlesztésére irányult – emlékeztet cikkében a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink