Trend Innovatív üzemanyagtartályon dolgozik a Renault

Innovatív üzemanyagtartályon dolgozik a Renault

autopro.hu/E.M. | 2022.10.20 09:22

Innovatív üzemanyagtartályon dolgozik a Renault

Fotó: DSM Engineering Materials

A DSM Engineering Materials bejelentette együttműködését a Renault-val, amelynek célja az iparág legkönnyebb, plug-in hibrid járművekhez használt üzemanyagtartályának megalkotása.

Az üzemanyagtartályokat tradicionálisan acélból készítik, azonban az anyagválasztás plusz tömeget jelent. A hibrid autók kisebb tankja lehetővé teszi a műanyag alkalmazását, azonban a nyomás elviselése érdekében eddig csak többrétegű, egyúttal más komplex megoldásokat tartalmazó technológiák jöttek szóba.

A világ első poliamidból készült járműipari üzemanyagtartályának sikeres kifejlesztését követően a DSM Engineering Materials folytatja együttműködését az RM Technologies és az MTS France vállalatokkal, illetve a Renault-val. A partnerség célja, hogy a Renault Capture E-Tech Plug-in-Hybrid számára egy, az iparágban egyedülálló megoldást hozzon létre.

A Renault modellhez készülő üzemanyagtartályok a DSM innovatív Akulon Fuel Lock anyagának köszönhetően egyrétegűként készíthetőek el, ami jelentős súly- és költségmegtakarítást jelent, anélkül, hogy közben veszélyeztetnék a biztonságot.

Fenntarthatóbb és innovatívabb e-mobilitás

„A DSM Engineering Materials-szal való együttműködés a hibridek üzemanyagtartályainak létrehozásával segített nekünk abban, hogy jelentős lépést tegyünk a fenntarthatóbb mobilitás biztosítása felé. A hibrid járművek valóban kulcsfontosságú részét képezik a fenntarthatóbb gazdaságra való áttérésnek, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt az innovatív új megoldást kínálhatjuk a piacnak” – nyilatkozta Dr. Laurent Gervat, a Renault Upstream Stratégia Anyagcsoportjának vezetője.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink